Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12530
Назва: Changes in the quality of green mass and pea grain depending on the use of microfertilisers and ammonium sulphate.
Інші назви: Зміна якості зеленої маси та зерна гороху залежно від застосування мікродобрив та сульфату амонію.
Автори: Панченко, Тарас Валентинович
Panchenko, Taras
Грабовський, Микола Борисович
Hrabovskyi, Mykola
Лозінська, Тетяна Павлівна
Lozinska, Tetyana
Ключові слова: peas, microfertilizers, ammonium sulphate, carotene content, protein content.;горох, мікродобрива, сульфат амонію, удобрення, вміст каротину, вміст білку.
Дата публікації: 8-вер-2024
Видавництво: Slovak University of Agriculture in Nitra
Бібліографічний опис: Panchenko T. Changes in the quality of green mass and pea grain depending on the use of microfertilisers and ammonium sulphate / T. Panchenko, M. Grabovskyі, T. Lozinska. // Book of Abstracts of the 6th International Scientific Conference Agrobiodiversity for Improving the Nutrition, Health, Quality of People Life and Nature. September 8, Nitra. - 2024. - Р. 97.
Серія/номер: №6;
Короткий огляд (реферат): All microelements, except zinc, increased pea grains' protein content over the years of research. The highest protein content in the green mass of peas was obtained by applying ammonium sulphate – 17.6%, boron – 16.5%, and molybdenum – 16.9%. The increase in protein content in the vegetative and grain parts of peas can be explained by an increase in the number and weight of leaves. In our study, we observed an increase in leaf weight and size in pea plants under the influence of ammonium sulphate and trace elements.
Опис: Спостерігається позитивний вплив мікроелементів, крім цинку, зростає вміст білка у рослин гороху. Найвищий вміст білка в зеленій масі гороху отримано за внесення сульфату амонію – 17,6 %, бору – 16,5 %, молібдену – 16,9 %. Збільшення вмісту білка у вегетативній та зерновій частинах гороху можна пояснити збільшенням кількості та маси листків. У нашому дослідженні ми спостерігали збільшення маси та розміру листків у рослин гороху під впливом сульфату амонію та мікроелементів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12530
ISBN: 978‐80‐552‐2770‐2
УДК: 633.35:631.83/.84
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Горох мікродобрива (Словачина 2024).pdf640,15 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.