Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12431
Назва: Аналіз та удосконалення технології виробництва молока у ТОВ «Острійківське» та його переробки в умовах молокозаводу
Інші назви: Analysis and improvement of the milk production technology at "Ostrykivske" LLC and its processing at the milk production plant
Автори: Сичевський, Богдан Юрійович
Sychevskyi, Bohdan
Ключові слова: корови;cows;молоко;milk;технологія;technology;продуктивність;productivity;годівля;feeding
Дата публікації: гру-2023
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний універстет
Бібліографічний опис: Сичевський Б. Ю. Аналіз та удосконалення технології виробництва молока у ТОВ «Острійківське» та його переробки в умовах молокозаводу : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. О.О. Борщ, доцент. - Біла Церква, 2023.- 50 с.
Короткий огляд (реферат): Виробництво молока в ТОВ «Острійківське» ведеться на доброму рівні, річний надій від 1 корови становить 8700 кг. Застосовується технологія, яка базується на безприв’язному утриманні корів з доїнням на установці «Карусель». При цьому витрати кормів на 1 ц молока становлять 1,06 ц к.од., затрати праці – 2,4 люд.-год. Групування корів з урахуванням фізіологічного стану і надоїв, а також нормована годівля худоби повнораціонними кормосумішами за вільного доступу до кормового столу дає можливість знизити витрати кормів на 1 ц молока до 1,05 ц к. од. Збільшення поголів’я корів до 1000 голів дасть можливість більш ефективно використовувати наявні приміщення, техніку й обладнання. Утримання корів-первісток в окремих групах і підготовка нетелей до отелення і майбутньої лактації, оцінка і відбір корів первісток в контрольно-селекційній групі дає можливість щорічно підвищувати надій стада.
Опис: Milk production at "Ostrykivske" LLC is at a good level, the annual yield from 1 cow is 8,700 kg of milk. The technology is applied, which is based on untethered keeping of cows with milking on the "Carousel" installation. At the same time, feed consumption per 1 t of milk is 1.06 t., labor costs – 2.4 man-hours. The grouping of cows taking into account the physiological state and milk yield, as well as the standardized feeding of livestock with full-rational fodder mixes with free access to the fodder table, makes it possible to reduce feed costs per 1 ct of milk to 1.05 ct per unit. Increasing the number of cows to 1,000 cows will make it possible to use the available premises, machinery and equipment more efficiently. Keeping first-born cows in separate groups and preparing heifers for calving and future lactation, evaluation and selection of first-born cows in the controlselection group makes it possible to annually increase the hope of the herd.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12431
УДК: 637.12
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_moloka_koriv.pdf959,68 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.