Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12411
Назва: Аналіз та удосконалення технології вирощування молодняку ВРХ на м'ясо у СВК "Колос" та його переробку у ТОВ «Київський м'ясокомбінат»
Інші назви: Analysis and improvement of the technology of growing young cattle for meat in the AIC "Kolos" and its processing in LLC "Kyiv Meat Processing Plant"
Автори: Цокан, Вероніка Олександрівна
Tsokan, Veronika
Ключові слова: м’ясне скотарство;beef cattle breeding;підсисний спосіб утримання телят;suckler method of keeping calves;бугайці;bulls;телички;heifers;система «корова-теля»;cow-calf system;знам’янський тип поліської м’ясної худоби;Znamianske type of Polissya beef cattle;прибуток;profit;рентабельність;profitability
Дата публікації: гру-2023
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Цокан В.О. Аналіз та удосконалення технології вирощування молодняку ВРХ на м'ясо у СВК "Колос" та його переробку у ТОВ «Київський м'ясокомбінат» : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. І. О. Ластовська, доцент. - Біла Церква, 2023. 47 с.
Короткий огляд (реферат): Досліджено ефективність господарської діяльності у СВК "Колос" та проведено детальний аналіз технології утримання (безприв’язне з використанням пасовищ), годівлі у молочний період – підсисне вирощування за принципом «корова – теля», період вирощування та відгодівлі кормосумішками. При аналізі функціонування господарства використані загальноприйняті методики та опрацьовано первинну документацію господарства. Встановлено, що новонароджених телят утримують з коровами до 8 місячного віку, середньодобовий приріст молодняку на підсосі перебуває на рівні 840-950 г, дорощування – 1100 г, у період відгодівлі – 1400 г. Середня жива маса реалізованого молодняку становила 578 кг, маса парної туші, отриманої після забою бугайців складала 343,9 кг. Варто відмітити, що показник забійної маси склав 353,1кг при забійному виході – 61,1 %. Розрахунок економічної ефективності вирощування молодняку свідчить про те що, дана технологія забезпечує отримання прибутку 1035167 грн та рівень рентабельності 15 %. За матеріалами кваліфікаційної роботи авторка доповідала на Всеукраїнській науково-практичній конференції магістрантів і молодих дослідників «НАУКОВІ ПОШУКИ МОЛОДІ У ХХІ СТОЛІТТІ» 16 листопада 2023 року. Кваліфікаційна робота магістра містить 47 сторінок, 7 таблиць, 6 рисунків, список використаних джерел із 36 найменувань.
Опис: The article investigates the efficiency of economic activity in the Kolos agricultural collective farm and conducts a detailed analysis of the technology of housing (untethered with the use of pastures), feeding during the dairy period-sub-subsistence rearing on the principle of "cow-calf", the period of growing and fattening with feed mixtures. In analysing the functioning of the farm, generally accepted methods were used and the primary documentation of the farm was processed. It was found that newborn calves are kept with cows until 8 months of age, the average daily weight gain of young animals on suckling is 840-950 g, during growing - 1100 g, during fattening - 1400 g. The average live weight of the sold young bulls was 578 kg, the weight of the paired carcass obtained after slaughtering the bulls was 343.9 kg. It is worth noting that the slaughter weight was 353.1 kg with a slaughter yield of 61.1%. The calculation of the economic efficiency of growing young stock shows that this technology provides a profit of 1035167 UAH and a profitability level of 15%. Based on the materials of the qualification work, the author reported at the All-Ukrainian Scientific and Practical Conference of Undergraduates and Young Researchers "SCIENTIFIC RESEARCH OF YOUTH IN THE XXI CENTURY",16 November 2023. The master's thesis consists of 47 pages, 7 tables, 6 figures, a list of references from 36 titles
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12411
УДК: 636.2
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_yalovychyny.pdf820,23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.