Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12338
Title: Організація технології ковбаси «По домашньому»
Other Titles: Organization of homemade sausage technology
Authors: Бровченко, Олександр
Brovchenko, Oleksandr
Keywords: печена ковбаса;baked sausage;сировина;raw materials;шпиг;spy;перець;pepper;миючі та дезінфікуючі засоби;detergents and disinfectants;свинина нежирна;lean pork;свинина обрізна;trimmed pork;телятина;veal;собівартість продукції;production cost
Issue Date: 2024
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Бровченко О. Організація технології ковбаси «По домашньому»: кваліфікаційна робота бакалавра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник С. В. Мерзлов, професор. — Біла Церква, 2024. — 39 с.
Abstract: Ковбаси печені є традиційною стравою для населення нашої держави та багатьох країн світу. Печені ковбаси є ефективним джерелом для людей повноцінних амінокислот, ессенціальних мікроелементів, насичених і ненасичених карбонових кислот, вітамінів і коензимних сполук та інших поживних елементів. Тому планування і організація виробництва ковбаси буде завжди актуальною роботою. У кваліфікаційній роботі було проведено комплекс робіт описано технології виготовлення печених ковбас із врахуванням домашніх рецептів., проведено технологічний розрахунок витрат сировини за 2 рецептами із використанням теляти і без неї. Проведений розрахунок потреби у виробничому устаткуванні. Описано контроль основної сировини (м’ясо), що мають переробляти. Викладено питання безпечності та якості технології. З врахуванням цін на сировину, витратні матеріали і заробітну плату було змодельовано собівартість виробництва ковбаси печеної «по домашьому».
Description: Roasted sausages are a traditional dish for the population of our country and many countries around the world. Baked sausages are an effective source for people of complete amino acids, essential trace elements, saturated and unsaturated carboxylic acids, vitamins and coenzyme compounds and other nutrients. Therefore, the planning and organization of sausage production will always be a relevant work. In the qualification work, a complex of works was carried out, the technology of making baked sausages was described, taking into account homemade recipes., the technological calculation of raw material costs was carried out according to 2 recipes with and without the use of veal. The calculation of the need for production equipment was carried out. Control of the main raw material (meat) to be processed is described. Issues of safety and quality of the technology are outlined. Taking into account the prices of raw materials, consumables and wages, the production cost of home-baked sausage was modeled.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12338
metadata.dc.identifier.udc: 637.524
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
orhanizatsiia_tekhnolohii_kovbasy.pdf601,68 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.