Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12337
Title: Організація технологічних процесів консервованого горошку
Other Titles: Organization of technological processes of canned peas
Authors: Білоус, Олександр
Bilous, Oleksandr
Keywords: технологія;technology;зелений горошок;green peas;консервування;canning;мозкові сорти;brain varieties;спеції;spices;банки;cans
Issue Date: 2024
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Білоус О. Організація технологічних процесів консервованого горошку: кваліфікаційна робота бакалавра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук.керівник С. В. Мерзлов, професор. — Біла Церква, 2024. — 38 с.
Abstract: На сьогоднішній момент консервування як галузь харчової промисловості має економічні передумови і має доволі високе значення. Продукція користується попитом як у населення нашої держави так і за кордоном. Важливе місце серед цієї продукції займає зелений горошок мозкових сортів. Метою кваліфікаційної роботи є організація технології консервованого зеленого горошку в банках. Описано технологію консервування бобів гороху від приймання сировини до зберігання готової продукції. Встановлено норми витрат сировини та матеріалів на виробництво 2000 кг консерви ,,Зелений горошок,,. Розраховано витрати мозкового горошку, цукру піску, солі кухонної, хлористого калію. встановлено потребу у технологічному устаткуванні (шнекові конвеєри, машини для миття, автоклави тощо). Визначено, що для фасування зеленого горошку буде використано скляні банки місткістю не більше 1 дм3 з герметизацією металевими кришками покритими харчовим лаком, в металеві лаковані банки місткістю не більше 1 дм3. Враховуючи ринкову вартість інгредієнтів для виготовлення зеленого горошку консервованого було встановлено, що собівартість 1000 кг продукції буде становити 14024 грн.
Description: Today, canning as a branch of the food industry has economic prerequisites and is quite important. The products are in demand both among the population of our country and abroad. An important place among these products is occupied by green peas of brain varieties. The purpose of the qualification work is to organize the technology of canned green peas in cans. The technology of canning pea beans from the reception of raw materials to the storage of finished products is described. The norms of consumption of raw materials and materials for the production of 2000 kg of canned food "Green peas" have been established. The consumption of brain peas, granulated sugar, kitchen salt, potassium chloride was calculated. the need for technological equipment was established (screw conveyors, washing machines, autoclaves, etc.). It has been determined that glass jars with a capacity of no more than 1 dm3 sealed with metal lids covered with food varnish will be used for packaging green peas, in lacquered metal cans with a capacity of no more than 1 dm3. Taking into account the market value of ingredients for the production of canned green peas, it was established that the cost price of 1000 kg of products will be UAH 14,024.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12337
metadata.dc.identifier.udc: 664.336
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
orhanizatsiia_tekhnolohichnykh_protsesiv.pdf476,13 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.