Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12334
Title: Організація технологічних процесів йогурту з висівками
Other Titles: Organization of technological processes of yogurt with bran
Authors: Чорногор, Сніжана
Chornohor, Snizhana
Keywords: висівки;bran;кисломолочний напій;fermented milk drink;устаткування;equipment;сухе молоко;milk powder;йогурт;yogurt;технологія;technology
Issue Date: 2024
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Чорногор С.Організація технологічних процесів йогурту з висівками: кваліфікаційна робота бакалавра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук.керівник С. В. Мерзлов, професор. — Біла Церква, 2024. — 41 с.
Abstract: Йогурт за традиційних технологій так і функціонального призначення – є популярний і поширений продукт в світі, який цінується за вишуканий смак та біологічну користь для здоров'я людей. Основною сировиною на підприємствах для йогуртів є - молоко корів незбиране. Метою роботи є опис і проектування технології йогурту із висівками. Розрахунковим методом доведено, що для виробництв 2000 кг йогурту із висівами фасованого в споживчу тару необхідно сквашувати 2020,6 кг суміші. За організації технології йогурту із висівками було проведено обгрунтування вибору асортименту йогурту, підбір сировини, технологічний розрахунок, підбір та розрахунок устаткування для технології йогурту із висівками, опис технології. Розписані вимоги до безпечності та екологічності виробництва йогуруту із висівками. Виконано економічні розрахунки.
Description: Yogurt according to traditional technologies and functional purpose is a popular and widespread product in the world, which is valued for its exquisite taste and biological benefits for human health. The main raw material at yogurt enterprises is whole cow's milk. The purpose of the work is to describe and design the technology of yogurt with bran. The calculation method proved that for the production of 2000 kg of yogurt with seeds packaged in a consumer container, it is necessary to ferment 2020.6 kg of the mixture. Under the organization of the technology of yogurt with bran, the justification of the selection of the range of yogurt, the selection of raw materials, the technological calculation, the selection and calculation of the equipment for the technology of yogurt with bran, the description of the technology were carried out. The requirements for the safety and environmental friendliness of the production of yogurt with bran are listed. Economic calculations have been made.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12334
metadata.dc.identifier.udc: 637.146.34
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
orhanizatsiia_tekhnolohichnykh_protsesiv.pdf588,46 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.