Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12305
Title: Організація виробництва сметани
Other Titles: Organization of sour cream production
Authors: Романченко, Андрій Сергійович
Romanchenko, Andrii
Keywords: вершки;cream;сухе знежирене молоко;skim milk powder;пастеризація;pasteurization;ферментація;fermentation;сметана економічний ефект;sour cream economic effect
Issue Date: 2024
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Романченко А. С. Організація виробництва сметани: кваліфікаційна робота бакалавра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук.керівник О. П. Гребельник, доцент. — Біла Церква, 2024. — 45 с.
Abstract: Сметана – молочний продукт, що має значну харчову і біологічну цінність , володіє дієтичними властивостями. Здійснено обґрунтування виробництва сметани «Студентської» з вмістом жиру 10,%, що містить у своєму складі сухе знежирене молоко. Проведено технологічний розрахунок сировини та технологічного обладнання. Визначено основні матеріальні потреби. Розглянуто основні принципи отримання безпечних та якісних виробів запланованого асортименту. Визначено основні загрози молочного виробництва для екології та запропоновано шляхи екологізації виробничих процесів. Розраховано економічний ефект від впровадження даного проекту та його термін окупності. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах, що мають потужності для виробництва сметани.
Description: Sour cream is a dairy product that has significant nutritional and biological value and has dietary properties. The production of "Studentskaya" sour cream with a fat content of 10.%, which contains dry skimmed milk in its composition, is substantiated. The technological calculation of raw materials and technological equipment was carried out. Basic material needs have been determined. The main principles of obtaining safe and high-quality products of the planned assortment are considered. The main threats of dairy production to ecology are identified and ways of greening production processes are proposed. The economic effect of this project and its payback period have been calculated. The obtained results can be used at enterprises that have capacities for the production of sour cream.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12305
metadata.dc.identifier.udc: 637.148
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
orhanizatsiia_vyrobnytstva_smetany.pdf726,96 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.