Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12262
Назва: Організація виробництва цукру
Інші назви: Sugar production organization
Автори: Осіпчук, Вадим Михайлович
Osipchuk, Vadym
Ключові слова: цукор;sugar;продуктовий розрахунок;food calculation;сировина;raw materials;цукрові буряки;sugar beets;органолептичні показники;organoleptic indicators;сахароза;sucrose
Дата публікації: 2024
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Осіпчук В. М. Організація виробництва цукру: кваліфікаційна робота бакалавра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник Ю.О. Шурчкова, професор. — Біла Церква, 2024. — 37 с.
Короткий огляд (реферат): Цукор вважають одним із найважливіших високоякісних харчових продуктів, так як він має досить високу харчову цінність, легко засвоюється організмом людини, а також швидко відновлює втрачену енергію та характеризується високою чистотою й приємним смаком. Цукор застосовують безпосередньо у харчуванні та як сировину для багатьох харчових виробництв, це й кондитерського й хлібобулочного, консервного, виноробного тощо. Основною метою цукробурякового виробництва є вилучення із буряка цукрози, надання їй товарного вигляду, а також використання інших складових частин коренеплоду у інших галузях промисловості та сільського господарства Дотримання технологічних норм й оптимізація кожного етапу виробництва цукру дозволяють досягти високої якості кінцевого продукту, максимального виходу цукру й економічної ефективності виробництва. Ретельний підбір і контроль сировини, ефективність технологічного обладнання та дотримання екологічних стандартів являються основними факторами успішного виробництва кристалічного цукру.
Опис: Sugar is considered one of the most important high-quality food products, as it has a fairly high nutritional value, is easily absorbed by the human body, and also quickly restores lost energy and is characterized by high purity and pleasant taste. Sugar is used directly in food and as a raw material for many food industries, including confectionery and bakery, canning, winemaking, etc. The main purpose of sugar beet production is the extraction of sucrose from beets, giving it a marketable form, as well as the use of other constituent parts of the root crop in other branches of industry and agriculture Adherence to technological norms and optimization of each stage of sugar production allow us to achieve high quality of the final product, maximum sugar yield and economic efficiency of production. Careful selection and control of raw materials, efficiency of technological equipment and compliance with environmental standards are the main factors in the successful production of crystalline sugar.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12262
УДК: 681.5
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
orhanizatsiia_vyrobnytstva_tsukru.pdf551,38 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.