Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12261
Title: Організація виробництва кави
Other Titles: Organization of coffee production
Authors: Назаренко, Ліана Романівна
Nazarenko, Liana
Keywords: насіння зеленої кави;green coffee seeds;розчинна мелена кава;instant ground coffee;органолептичні показники;organoleptic characteristics;обладнання;equipment;технологічна схема;technological scheme
Issue Date: 2024
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Назаренко Л. Р. Організація виробництва кави: кваліфікаційна робота бакалавра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник Л. П. Король-Безпала, асистент. — Біла Церква, 2024. — 43 с.
Abstract: На сьогоднішній день смакування кави, це справжнє мистецтво. Велика кількість різноманітних закладів, де готують каву, дуже вражає. За статистикою в Україні близько 42% споживачів п’ють запашну та ароматну каву. Кава є цінним та смаковим рослинним продуктом, що виготовляється з насіння кавового дерева. Сьогодні існує багато різних напоїв, які готуються з використанням різних видів кави. Ці напої відрізняються високою біологічною цінністю, оскільки містять алкалоїд кофеїн, ароматичні речовини та хлорогенову кислоту. Біологічна дія кави проявляється в дії кофеїну, який звужує судини, благотворно впливає на рівень глюкози в крові, стимулює мозкову діяльність. Проведено технологічні розрахунки затрати основної та допоміжної сировини для технології виробництва кави, підібране та розраховане обладнання, яке відповідає вимогам для розчинної кави. Зроблено висновок, що обсмажування кави є одним з ключових процесів. Кава набуває свого аромату, запаху та характерного кольору розпочавши цей етапі. Для технологій виробництва розчинної кави використовуємо такі сорти: 80 % Coffea robusta і 20% Coffea arabica.
Description: Today, drinking coffee is a real art. The wide variety of coffee establishments is very impressive. According to statistics, about 42% of consumers in Ukraine drink aromatic and aromatic coffee. Coffee is a valuable and tasty plant product that is produced from the seeds of the coffee tree. Today there are many different drinks that are prepared using different types of coffee. These drinks are of high biological value because they contain caffeine alkaloid, aromatic substances and chlorogenic acid. The biological effect of coffee is manifested in the action of caffeine, which constricts blood vessels, has a beneficial effect on blood glucose levels, and stimulates brain activity. Technological calculations of the costs of main and auxiliary raw materials for coffee production technology were carried out, equipment was selected and calculated to meet the requirements of instant coffee. It is concluded that coffee roasting is one of the key processes. Coffee begins to acquire its aroma, smell and characteristic color at this stage. For instant coffee production technologies we use the following varieties: 80% Coffea robusta and 20% Coffea arabica.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12261
metadata.dc.identifier.udc: 663.93
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
orhanizatsiia_vyrobnytstva_kavy.pdf694,32 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.