Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12254
Title: Організація виробництва йогурту
Other Titles: Organization of yogurt production
Authors: Козаченко, Святослав Миколайович
Kozachenko, Sviatoslav
Keywords: йогурт;yogurt;технологічні процеси;technological processes;лактулоза;lactulose;кмин;cumin;сухе молоко;milk powder
Issue Date: 2024
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Козаченко С. М. Організація виробництва йогурту: кваліфікаційна робота бакалавра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник Л. П. Загоруй, доцент. — Біла Церква, 2024. — 44 с.
Abstract: Йогурт – це кисломолочний продукт, який отримується шляхом ферментації молока спеціальними бактеріями, такими як Lactobacillus bulgaricus та Streptococcus thermophilus. Мета роботи: дослідження та аналіз технологічних процесів за виробництва йогурту з лактулозою та кмином. Проведено технологічні розрахунки з підбору сировини та необхідного обладнання, описано сучасні технологічні процеси, розроблено методи контролю якості та матеріальні розрахунки для оптимізації виробництва синбіотичного йогурту. Зроблено висновок, що впровадження рекомендованих оптимізацій може значно підвищити якість і екологічність виробництва йогурту, а також покращити ефективність використання ресурсів.
Description: Yogurt is a fermented milk product obtained by fermenting milk with special bacteria such as Lactobacillus bulgaricus and Streptococcus thermophilus. The purpose of the work: research and analysis of technological processes for the production of yogurt with lactulose and cumin. Technological calculations on the selection of raw materials and necessary equipment were carried out, modern technological processes were described, quality control methods and material calculations were developed to optimize the production of synbiotic yogurt. It was concluded that the implementation of the recommended optimizations can significantly improve the quality and environmental friendliness of yogurt production, as well as improve the efficiency of resource use
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12254
metadata.dc.identifier.udc: 637.146.34
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
orhanizatsiia_vyrobnytstva_yohurtu.pdf762,94 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.