Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12248
Title: Організація виробництва біфідопродуктів
Other Titles: Organization of Bifidoproducts Production
Authors: Зануда, Ярослав Віталійович
Zanuda, Yaroslav
Keywords: біфідопродукти;bifidoproducts;вимоги до молочної сировини;requirements for dairy raw materials;технологічне обладнання;technological equipment;технологічний розрахунок;technological calculation;пастеризація молока;milk pasteurization;закваска прямого внесення;direct inoculation culture;контроль якості;quality control;НАССР;HACCP
Issue Date: 2024
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Зануда Я. В. Організація виробництва біфідопродуктів: кваліфікаційна робота бакалавра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник В. М. Надточій, доцент. — Біла Церква, 2024. — 43 с.
Abstract: Біфідопродукти – це молочнокислі продукти, збагачені біфідобактеріями, які позитивно впливають на мікрофлору кишківника людини, зміцнюють імунітет та покращують загальний стан здоров’я. На основі аналізу ринку молочних продуктів в Україні було обґрунтовано виробництво біфідопродуктів. Біфідопродукти будуть виготовлятися у картонному упакуванні Tetra Pak об'ємом 500 мл. У роботі проведено продуктовий розрахунок виробництва біфідопродуктів, на основі розрахунків продуктивності та потужності обладнання здійснено підбір технологічного обладнання для виробництва. Для забезпечення належної якості пастеризація молока буде здійснюватися на автоматизованій пластичнастій пастеризаційно-охолоджувальній установці за температури 90–95 °C. Розроблено схему технохімічного контролю технологічних процесів та параметрів оцінки якості біфідопродуктів. Особлива увага приділена впровадженню системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), що забезпечить зниження ризиків, пов'язаних з харчовими отруєннями, та удосконалення процесів виробництва.
Description: Bifidoproducts are dairy products enriched with bifidobacteria, which positively influence the human intestinal microflora, strengthen the immune system, and improve overall health. Based on the analysis of the dairy market in Ukraine, the production of bifidoproducts has been substantiated. The bifidoproducts will be manufactured in 500 ml Tetra Pak cartons. The work includes a product calculation for the production of bifidoproducts. Based on the calculations of productivity and equipment capacity, the selection of technological equipment for production has been made. To ensure proper milk pasteurization quality, a plate pasteurizer will be implemented. Pasteurization will be carried out at a temperature of 90-95 °C. A scheme for techno-chemical control of technological processes and quality assessment parameters of bifidoproducts has been developed. Special attention is given to the implementation of the Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) system, which will reduce risks associated with foodborne illnesses and improve production processes.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12248
metadata.dc.identifier.udc: 641.561
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
orhanizatsiia_vyrobnytstva_bifidoproduktiv.pdf703,37 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.