Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12212
Назва: Аналіз та удосконалення технології виробництва молока у ТОВ «ТАК-Агро» та його переробки у ПАТ «Вінницький молочний завод «Рошен»» Вінницької області
Інші назви: Analysis and improvement of milk production technology at LLC «TAK-Agro» and its processing at PJSC «Vinnytsia Dairy Plant «Roshen»», Vinnytsia Region
Автори: Малькович, Ганна Миколаївна
Malkovich, Anna
Ключові слова: голштинська порода;Holstein breed;молочна продуктивність і відтворювальна здатність;milk productivity and reproductive capacity;селекційне ядро;breeding core;вершки сухі;dry cream
Дата публікації: 2023
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Малькович Г. М. Аналіз та удосконалення технології виробництва молока у ТОВ «ТАК-Агро» та його переробки у ПАТ «Вінницький молочний завод «Рошен»» Вінницької області: кваліфікаційна робота магістра ( 204 - технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин. Наук. керівник І. В. Титаренко, доцент. - Біла Церква, 2023. - 46 с.
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі проаналізовано діяльність ТОВ «ТАК-Агро», зокрема стада голштинської породи великої рогатої худоби. Було вивчено молочну продуктивність і відтворювальну здатність корів, систему вирощування ремонтного молодняку, причини передчасного вибуття корів зі стада та технологію виробництва вершків сухих у ПАТ «Вінницький молочний завод «Рошен»». Розроблені заходи з покращення селекційної роботи у стаді та розрахована їх економічна ефективність. У роботі використано загальноприйняті зоотехнічні і статистичні методи досліджень. Установлено, що ТОВ «ТАК-Агро» у тваринництві спеціалізується на виробництві молока. Тут утримують стадо голштинської породи із поголів’ям корів 387 голів. Надій за лактацію становить 8270 кг, масова частка жиру в молоці – 3,95%, білка – 3,39%. Тривалість сервіс-періоду – 158 днів. Загальний ефект селекції за рахунок відбору і підбору становить 297 кг молока на покоління. За умови підвищення молочної продуктивності по стаду до рівня надоїв корів селекційної ядра, в касу господарства може надійти на 3857,3 тис. грн. більше на одну корову, ніж за минулий рік, що суттєво покращить економічні показники галузі молочного скотарства в господарстві. Одержані результати можуть бути використані для підвищення ефективності виробництва молока у ТОВ «ТАК-Агро», а також інших господарствах.
Опис: In the qualification thesis has been analyzed the activities of LLC «TAK- Agro», in particular the Holstein cattle herds. The milk productivity and reproductive capacity of cows, the system of rearing young animals for repair, the reasons for the premature exit of cows from the herd, and the technology of dry cream production at PJSC Vinnytsia Dairy Plant "Roshen" were studied. Measures to improve selection work in the herd were developed and their economic efficiency was calculated. It was used commonly accepted zootechnical and statistical methods of research. It was established that LLC «TAK-Agro» in animal husbandry specializes in dairy husbandry. A herd of the Holstein breed with 387 cows is kept here. The milk yield per lactation is 8270 kg, the fat contain in milk is 3,95%, protein contain – 3,39%. The service period duration is 158 days. The total effect of selection due to selection and selection is 297 kg of milk per generation. Provided that the milk productivity of the herd is increased to the level of milk yield of cows of the breeding core, 3857.3 thousand hryvnias can come into the farm's coffers. more per cow than last year, which will significantly improve the economic indicators of the dairy industry in the farm. The obtained results can be used to increase the efficiency of milk production at LLC «TAK-Agro», as well as other farms.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12212
УДК: 637.12
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
analiz_ta_udoskonalennia_tekhnolohii_vyrobnytstva_moloka.pdf1,18 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.