Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11994
Назва: Аналіз та удосконалення технології виробництва молока в СВК «Германівський» та його переробки в ПРАТ "Обухівський молокозавод" Київської області
Інші назви: Analysis and improvement of milk production technology in SVC "Hermanivskyi" and its processing in PPR "Obuhivskyi milk factory" of Kyiv region
Автори: Верпахівський, Ігор Володимирович
Verpakhivskyi, Igor
Ключові слова: корови;cows;українська чорно-ряба молочна порода;Ukrainian black and spotted dairy breed;лінії;line;тривалість життя;lifetime;відтворна здатність;reproductive capacity
Дата публікації: 2023
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Верпахівський І. В. Аналіз та удосконалення технології виробництва молока в СВК «Германівський» та його переробки в ПРАТ "Обухівський молокозавод" Київської області: кваліфікаційна робота магістра (204 - технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин; Наук. керівник І. С. Старостенко, доцент. - Біла Церква, 2023. - 44 с.
Короткий огляд (реферат): Зростаюча потреба у харчових продуктах та промисловій сировині потребує подальшої інтенсифікації молочного скотарства. Основні резерви криються у покращенні племінних якостей порід великої рогатої худоби, у досягненні ритмічного відтворення дійного стада і, звичайно, у зміцненні кормової бази. Розвиток молочного скотарства, збільшення обсягів виробництва продукції та підвищення її якості є одним із пріоритетних напрямів аграрної політики в країні. Розробка селекційних заходів ґрунтується на принципах великомасштабної селекції, використанні комплексної оцінки тварин, генетико-популяційного моніторингу для створення сучасних селекційних програм та управління селекційним процесом. Тому метою даної роботи є аналіз та удосконалення технології виробництва молока в СВК «Германівський» та його переробки в ПРАТ "Обухівський молокозавод" Київської області. За результатами наших дослідженнях встановлено, що найбільшою тривалістю життя та продуктивним довголіттям характеризувалися тварини лінії Розейф Сітейшна. Так тривалість життя у них більше на 74 дні ніж у корів лінії Віс Бек Айдіала і на 24 дні ніж корів лінії Монтвік Чифтейна. Розроблені пропозиції дозволять подовжити терміну використання корів в стаді та підвищення їх молочної продуктивності.
Опис: The growing need for food products and industrial raw materials requires further intensification of dairy farming. The main reserves lie in improving the breeding qualities of cattle breeds, in achieving rhythmic reproduction of the dairy herd and, of course, in strengthening the fodder base. The development of dairy farming, increasing the volume of production and improving its quality is one of the priority directions of the agrarian policy in the country. The development of selection measures is based on the principles of large- scale selection, the use of comprehensive evaluation of animals, genetic and population monitoring for the creation of modern selection programs and management of the selection process. Therefore, the purpose of this work is to analyze and improve the technology of milk production at "Hermanivskyi" SPC and its processing at "Obuhivskyi molokozavod" PRJSC of the Kyiv region. According to the results of our research, it was established that animals of the Rozeif Siteishna line were characterized by the longest life span and productive longevity. Thus, their lifespan is 74 days longer than that of cows of the Vis Bek Ideala line and 24 days longer than that of cows of the Montwick Chieftain line. The developed proposals will allow to extend the period of use of cows in the herd and increase their milk productivity.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11994
УДК: 637.12
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
analiz_ta_udoskonalennia_tekhnolohii_vyrobnytstva.pdf832,5 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.