Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11977
Title: | Аналіз і удосконалення технології виробництва м’яса курчат-бройлерів та його переробка в умовах ПрАТ «Оріл-Лідер» Дніпропетровської області |
Other Titles: | Analysis and improvement of the technology of broiler chickens meat production and its processing in the conditions of PJSC "Oril-Leader", Dnipro region |
Authors: | Бурлака, Олександра Василівна Burlaka, Alexandra |
Keywords: | курчата-бройлери;broiler chickens;технологія;technology;глибока підстилка;deep litter;кліткові батареї;cellular batteries;мікроклімат;microclimate;повноцінна годівля;complete nutrition |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | БНАУ |
Citation: | Бурлака О. В. Аналіз і удосконалення технології виробництва м’яса курчат-бройлерів та його переробка в умовах ПрАТ «Оріл-Лідер» Дніпропетровської області: кваліфікаційна робота магістра ( 204 - технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва продукції птахівництва та свинарства; Наук. керівник Ю. О. Машкін, доцент. - Біла Церква, 2023. - 54 с. |
Abstract: | Проаналізовано господарську діяльність ПрАТ «Оріл-Лідер» та технологію виробництва м’яса курчат-бройлерів, а саме умови утримання, годівлі, санітарно-гігієнічний стан в приміщеннях, світлові та температурно-вологістний режим. Для оцінки всіх технологічних параметрів вирощування курчат бройлерів нами були використані зоотехнічні, фізичні та біологічні методи досліджень. В ПрАТ «Оріл-Лідер» виробництво м’яса курчат-бройлерів має основний характер, і за рік вирощує на м’ясо не менше шести партій курчат- бройлерів в кожному пташнику. Загальне поголів’я курчат-бройлерів за останні три роки збільшилося більше ніж у два рази, з 58,53 млн. голів у 2020 році до 125,32 млн. голів у 2022 році. Встановлено, що для покращення економічних та виробничих показників та більш ефективного використання площ пташників в ПрАТ «Оріл-Лідер» рекомендуємо чітко дотримуватися технологічної карти в господарстві, вирощувати не менше шести партій курчат-бройлерів на рік та змінити систему утримання курчат-бройлерів з підлогової на кліткову, з використанням повноцінних комбікормів збалансованих за всіма поживними, мінеральними та біологічно активними речовинами. |
Description: | The author analyzed the economic activity of PJSC "Eagle-Leader" and the technology of broiler meat production, namely the conditions of keeping, feeding, sanitary and hygienic conditions in the premises, light and temperature and humidity conditions. To evaluate all technological parameters of broiler chickens, we used zootechnical, physical and biological research methods. At PJSC "Oril-Leader" meat production of broiler chickens is the main character, and during the year at least six batches of broiler chickens are raised for meat in each poultry house. The total number of broiler chickens has more than doubled over the past three years, from 58.53 million heads in 2020 to 125.32 million heads in 2022. It has been established that in order to improve economic and production indicators and more efficient use of poultry house areas in PJSC "Oril-Leader", we recommend strictly adhering to the technological map on the farm, growing at least six batches of broiler chickens per year and changing the system of keeping broiler chickens from floor to cage, using complete feed balanced in all nutrients, minerals and biologically active substances. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11977 |
metadata.dc.identifier.udc: | 637.5:636.52/.58.053 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
analiz_i_udoskonalennia_tekhnolohii.pdf | 491,71 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.