Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11938
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБорщевський, Владислав Олександрович-
dc.contributor.authorBorschevsky, Vladyslav-
dc.date.accessioned2024-06-21T08:22:00Z-
dc.date.available2024-06-21T08:22:00Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationБорщевський В. О. Аналіз та удосконалення технології виробництва молока на роботизованій фермі ТДВ «Терезине» Київської області: кваліфікаційна робота магістра (204 - технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва молока і м'яса; Наук. керівник О. В. Борщ, доцент. - Біла Церква, 2023. - 41 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11938-
dc.descriptionThe use of untethered keeping of cows and repair young animals, as well as heifers in easily assembled rooms with the use of sandwich panels and fans allows you to adjust the microclimate parameters during any season of the year, which makes it possible to avoid fluctuations in milk yield and decrease in live weight gains. Proper rearing of young animals and the use of sperm of bulls – breeders with high breeding value allows to increase the milk potential of the first-borns introduced into the herd in the future at TDV "Terezina". The transition to a robotic milking system became a significant stress factor for cows of both studied breeds, which was reflected in the duration of the main acts of daily behavior during the first 5 days in the new conditions. Starting from the 10th day, the duration of the main acts of behavior corresponded to the recommended values. The nature of the manifestation and implementation of the milk yield reflex during milking of cows of both breeds on the robotic system corresponded to the physiological basis of machine milking. At the same time, in the group of cows of the black-spotted breed, the number of milkings per day was greater than in the group of animals of the red-spotted breed, and the duration of the interval between milkings was shorter. Changing the "Parallel" milking unit to a robotic one (VMS) resulted in an increase in electricity consumption per year per cow (by 55 kWh). At the same time, water consumption per cow decreased by 45 liters per year.uk_UA
dc.description.abstractЗастосування безприв’язного утримання корів та ремонтного молодняку, а також нетелей у легкозбірних приміщеннях з використанням сендвіч-панелей та вентиляторів дозволяє регулювати параметри мікроклімату протягом будь якої пори року, що дає змогу уникнути коливань надоїв молока та зниження приростів живої маси. Доведено, що зміна умов доїння сприяла збільшенню продуктивності за лактацію у корів чорно- та червоно-рябої порід на 306 кг та 183 кг відповідно. Перехід на роботизовану систему доїння став суттєвим стрес-фактором для корів обох досліджуваних порід, що відобразилось на тривалості основних актів добової поведінки упродовж перших 5 діб у нових умовах. Починаючи із 10-ї доби тривалість основних актів поведінки відповідала рекомендованим значенням. Характер прояву і реалізації рефлексу молоковіддачі за доїння корів обох порід на роботизованій системі відповідав фізіологічним основам машинного доїння. При цьому у групі корів чорно-рябої породи кратність доїння за добу була більшою, ніж у групі тварин червоно-рябої породи, а тривалість міждоїльного проміжку менша. Зміна доїльної установки «Паралель» на роботизовану (VMS) вплинула на збільшення витрат електроенергії за рік у перерахунку на 1 корову (на 55 кВт/год). При цьому витрати води на корову в рік знизились на 45 л.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectмолочні коровиuk_UA
dc.subjectdairy cowsuk_UA
dc.subjectтехнологія утриманняuk_UA
dc.subjectretention technologyuk_UA
dc.subjectпродуктивністьuk_UA
dc.subjectproductivityuk_UA
dc.subjectгодівляuk_UA
dc.subjectfeedinguk_UA
dc.subjectдоїнняuk_UA
dc.subjectmilkinguk_UA
dc.subjectвиробництво молокаuk_UA
dc.subjectmilk productionuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології виробництва молока на роботизованій фермі ТДВ «Терезине» Київської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of technology of milk production at the robotic farm of TDV "Terezine" Kyivska regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.12uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
analiz_ta_udoskonalennia_tekhnolohii.pdf847,32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.