Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11905
Title: Соld resistance of tomato
Other Titles: Холодостійкість томату
Authors: Shokh, Svitlana
Шох, Світлана Сергіївна
Shubenko, Lidiia
Шубенко, Лідія Анатоліївна
Pavlichenko, Andrii
Павліченко, Андрій Андрійович
Keywords: томати;холодостійкість;стрес;tomatoes;cold resistance;stress
Issue Date: Sep-2023
Publisher: SSPG Publish, Stockholm, Sweden
Citation: Shokh S. S. Соld resistance of tomato /Shokh S. S., Shubenko L. A., Pavlichenko A. A. // Innovations and prospects in modern science. Proceedings of the 10th International scientific and practical conference. SSPG Publish. Stockholm, Sweden. 2023. P. 9-11.
Abstract: The development of cold-resistant tomato varieties and hybrids allows to accelerate the production of early crops and extend the period of growing plants in the open field. Cold tolerance is the ability of plants to withstand prolonged low positive temperatures from 0 to 10 C. Different plants withstand low temperatures in different ways. Heat-loving crops, such as tomato, are damaged already at low positive temperatures.
Description: Створення холодостійких сортів і гібридів томатів дозволяє прискорити виробництво ранніх культур і продовжити період вирощування рослини у відкритому грунті. Холодостійкість - це здатність рослин витримувати тривалий час низькі плюсові температури від 0 до 10 С. Різні рослини витримують низькі температури різними способами. Пошкоджуються теплолюбні культури, наприклад томат вже при низьких плюсових температурах.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11905
ISBN: 978-91-87224-01-0
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Холодостійкість томату.pdf190 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.