Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11809
Title: Інноваційні підходи у технології м'ясних напівфабрикатів
Other Titles: Innovative approaches in the technology of meat semi-finished products
Authors: Загоруй, Людмила Петрівна
Zagoruy, Ludmila
Keywords: м’ясні напівфабрикати;meat semi-finished products;нетрадиційна рослинна сировина;non-traditional plant raw materials
Issue Date: 2023
Publisher: Білоцерківський НАУ
Citation: Загоруй Л. П. Інноваційні підходи у технології м’ясних напівфабрикатів / Л. П. Загоруй // Сучасний розвиток технологій тваринництва. Інноваційні підходи у харчових технологіях: матеріали Міжнар. наук.-практ. конф.(БНАУ, 26 жовтня 2023 р.). – Біла Церква, 2023. – С. 94–96.
Abstract: За літературними даними, встановлено, що перспективною сировиною для збагачення м’ясних напівфабрикатів є порошки з рослинної сировини, відходи м’ясної промисловості, які мають широкий спектр функціональних властивостей, що дозволяє поліпшувати фізико-хімічні й органолептичні характеристики м’ясних виробів, надавати їм нових якісних показників, підвищувати харчову цінність і корегувати їх хімічний склад.
Description: According to literature data, it has been established that it is a promising raw material for the enrichment of meat semi-finished products are powders from vegetable raw materials, waste from the meat industry, which have a wide range of functional properties, which allows improving the physico-chemical and organoleptic characteristics of meat products, giving them new quality indicators, increasing the nutritional value and correcting their chemical composition.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11809
metadata.dc.identifier.udc: 637.521:658.589:664
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
innovatsiini_pidkhody.pdf769,65 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.