Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11622
Title: Аналіз та удосконалення технології виробництва сиру кисломолочного в умовах ПрАТ «Кагма» Київської області
Other Titles: Analysis and Improvement of Cottage Cheese Production Technology at Kagma Private Joint-Stock Company in the Kyiv Region
Authors: Савенко, Ілля Євгенійович
Savenko, Illya
Keywords: сир кисломолочний;cottage cheese;технологія;technology;обладнання;equipment;розрахунки;calculations
Issue Date: 2023
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Савенко І. Є. Аналіз та удосконалення технології виробництва сиру кисломолочного в умовах ПрАТ «Кагма» Київської області: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук.керівник Н. В. Роль, доцент. — Біла Церква, 2023. — 54 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота магістра присвячена детальному вивченню технологічних процесів та виробничих аспектів на підприємстві. В роботі проведений аналіз літературних даних щодо виробництва кисломолочного сиру, досліджено асортимент та техніко-економічні показники підприємства. Здійснено технологічний розрахунок асортименту, запропоновано технологічні та апаратурно-технологічні рішення, а також розроблено ефективні заходи забезпечення безпечності та нешкідливості технологічних процесів. У роботі також визначено фактори, що впливають на економічну ефективність підприємства та запропоновано шляхи її підвищення. В цілому, кваліфікаційна робота спрямована на розвиток і вдосконалення виробництва сиру кисломолочного в умовах конкретної компанії, враховуючи сучасні тенденції та інновації у галузі.
Description: The master's thesis is dedicated to a detailed examination of technological processes and production aspects at the enterprise. The work includes an analysis of literary data on the production of cottage cheese, an investigation of the assortment, and techno-economic indicators of the enterprise. A technological calculation of the assortment was carried out, proposing technological and equipment-technological solutions, as well as developing effective measures to ensure the safety and harmlessness of technological processes. The factors influencing the economic efficiency of the enterprise were identified, and ways to enhance it were proposed. Overall, the master's thesis aims to develop and improve the production of cottage cheese in the specific company conditions, taking into account modern trends and innovations in the industry.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11622
metadata.dc.identifier.udc: 637.146.3
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Савенко Ілля Євгенійович МАГ 23.pdf1,2 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.