Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11575
Title: Удосконалення технології фруктових соків
Other Titles: Improvement of fruit juice technology
Authors: Ковтун, Ганна Юріївна
Kovtun, Anna
Keywords: фрукти;fruit;технологія;technology;екстракт;extract;біологічна цінність;biological value;сік;juice
Issue Date: 2023
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Ковтун Г. Ю. Удосконалення технології фруктових соків: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук.керівник С. В. Мерзлов, доцент. — Біла Церква, 2023. — 46 с.
Abstract: Проведено аналіз технології фруктових соків вітчизняного виробництва, досліджено можливість використання екстактів лікарських рослин, які формують смако-ароматичні властивості, посилюючи смак і аромат. Окрім цього використання екстракти лікарських рослин надає продукту профілактичних властивостей і робить його функціональним. Є можливість розширення кола споживачів. В роботі використано статистичний аналіз та стандартні і загальноприйняті фізико-хімічні, мікробіологічні та органолептичні методи контролю якості сировини, матеріалів та готового продукту. Доведено раціональність використання екстрактів та ферментів за технології фруктових соків. Проведено контроль властивостей продукту за фасування і зберігання. Результати роботи можуть бути використані у виробництві без додаткового переоснащення, що є економічно вигідно.
Description: The analysis of the technology of domestically produced fruit juices was carried out, the possibility of using extracts of medicinal plants, which form taste-aromatic properties, enhancing taste and aroma, was investigated. In addition, the use of medicinal plant extracts gives the product prophylactic properties and makes it functional. There is an opportunity to expand the circle of consumers. The work uses statistical analysis and standard and generally accepted physico-chemical, microbiological and organoleptic methods of quality control of raw materials, materials and the finished product. The rationality of using extracts and enzymes for fruit juice technology has been proven. Control of product properties during packaging and storage was carried out. The results of the work can be used in production without additional re-equipment, which is economically beneficial.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11575
metadata.dc.identifier.udc: 663.81
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ковтун Анна Юріївна МАГ 23.pdf496,89 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.