Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11575
Назва: Удосконалення технології фруктових соків
Інші назви: Improvement of fruit juice technology
Автори: Ковтун, Ганна Юріївна
Kovtun, Anna
Ключові слова: фрукти;fruit;технологія;technology;екстракт;extract;біологічна цінність;biological value;сік;juice
Дата публікації: 2023
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Ковтун Г. Ю. Удосконалення технології фруктових соків: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук.керівник С. В. Мерзлов, доцент. — Біла Церква, 2023. — 46 с.
Короткий огляд (реферат): Проведено аналіз технології фруктових соків вітчизняного виробництва, досліджено можливість використання екстактів лікарських рослин, які формують смако-ароматичні властивості, посилюючи смак і аромат. Окрім цього використання екстракти лікарських рослин надає продукту профілактичних властивостей і робить його функціональним. Є можливість розширення кола споживачів. В роботі використано статистичний аналіз та стандартні і загальноприйняті фізико-хімічні, мікробіологічні та органолептичні методи контролю якості сировини, матеріалів та готового продукту. Доведено раціональність використання екстрактів та ферментів за технології фруктових соків. Проведено контроль властивостей продукту за фасування і зберігання. Результати роботи можуть бути використані у виробництві без додаткового переоснащення, що є економічно вигідно.
Опис: The analysis of the technology of domestically produced fruit juices was carried out, the possibility of using extracts of medicinal plants, which form taste-aromatic properties, enhancing taste and aroma, was investigated. In addition, the use of medicinal plant extracts gives the product prophylactic properties and makes it functional. There is an opportunity to expand the circle of consumers. The work uses statistical analysis and standard and generally accepted physico-chemical, microbiological and organoleptic methods of quality control of raw materials, materials and the finished product. The rationality of using extracts and enzymes for fruit juice technology has been proven. Control of product properties during packaging and storage was carried out. The results of the work can be used in production without additional re-equipment, which is economically beneficial.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11575
УДК: 663.81
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ковтун Анна Юріївна МАГ 23.pdf496,89 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.