Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11533
Title: Аналіз та удосконалення технології майонезних соусів в умовах ТОВ «АВІС»
Other Titles: Analysis and improvement of mayonnaise sauce technology in the condtions of LLC «AVIS»
Authors: Дячук, Марія Миколаївна
Dyachuk, Maria
Keywords: майонезний соус;mayonnaise sauce;майонез;mayonnaise;емульгатор;emulsifier;концентрат сироваткових білків;whey protein concentrate;економічна ефективність;economic efficiency
Issue Date: 2023
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Дячук М. М. Аналіз та удосконалення технології майонезних соусів в умовах ТОВ «АВІС»: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук.керівник О. П. Гребельник, доцент. — Біла Церква, 2023. — 50 с.
Abstract: Проведено аналіз технології майонезних соусів. Визначено шляхи удосконалення майонезних соусів Досліджено техніко-економічні характеристики ТОВ «АВІС». Обґрунтовано введення у його асортимент майонезних соусів. Обґрунтовано технологію майонезних соусів. Проведено удосконалення стандартних рецептур. Отримано модифіковані рецептури майонезних соусів «Салатний» та «Гірчичний» з використанням концентрату сироваткових білків у кількості 1,5 % Запропоновано використання наявної технологічної лінії «Шредер» обладнання. Складено апаратурно-технологічну схему виробництва. Сплановано впровадження системи НАССР. Доведено, що дане впровадження забезпечує підвищення економічної ефективності виробництва. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах, що мають потужності для виробництва майонезів.
Description: The analysis of mayonnaise sauces technology was carried out. Ways to improve mayonnaise sauces have been determined. The technical and economic characteristics of LLC "AVIS" were researched. The introduction of mayonnaise sauces into its assortment is justified. The technology of mayonnaise sauces is substantiated. Standard recipes have been improved. Modified recipes of "Salatnyi" and "Hirchychnyi" mayonnaise sauces were obtained using whey protein concentrate in the amount of 1.5%. It is proposed to use the existing technological line "Shredder" equipment. A hardware and technological scheme of production was drawn up. The implementation of the HACCP system is planned. It has been proven that this implementation provides an increase in the economic efficiency of production. The obtained results can be used at enterprises that have capacity for the production of mayonnaise.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11533
metadata.dc.identifier.udc: 664.34
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дячук Марія Миколаївна МАГ 23.pdf750,48 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.