Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11515
Title: Аналіз та удосконалення технології молока пряженого в умовах ПрАТ «КАГМА»
Other Titles: Analysis and improvement of spun milk technology under the conditions of PJSC «KAGMA»
Authors: Гобжила, Костянтин Генадійович
Hobzhyla, Konstiantyn
Keywords: пряжене молоко;spun milk;пряження;spinning;екстракт цикорію;chicory extract;йодказеїн;iodocasein;технологія;technology;рентабельність;profitability
Issue Date: 2023
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Гобжила К. Г. Аналіз та удосконалення технології молока пряженого в умовах ПрАТ «КАГМА»: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук.керівник О.П. Гребельник, доцент. — Біла Церква, 2023. — 56 с.
Abstract: Проведено аналіз технології пряженого молока. Знайдено шляхи збагачення продукту та зменшення тривалості процесу пряження за рахунок використання наповнювачів. Запропоновано використання наповнювачів – екстракту цикорію та йодказеїну. Досліджено техніко-економічні характеристики ПрАТ «КАГМА». Обґрунтовано розширення асортименту видів пряженого молока. Удосконалена технологія пряженого молока. Проведено продуктовий розрахунок. Здійснено підбір обладнання. Складено апаратурно-технологічну схему виробництва. Сплановано впровадження системи НАССР. Використання екстракту цикорію у кількості 0,5 % забезпечує оздоровчий ефект готового виробу та скорочення тривалості процесу пряження. Збагачення виробів йодказеїном вирішує проблеми йододефіциту. Доведено, що дане впровадження забезпечує підвищення економічної ефективності виробництва. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах, що мають потужності для виробництва молочних напоїв.
Description: Analysis of spun milk technology was carried out. We found ways to en-rich the product and reduce the duration of the spinning process due to the use of fillers. It is suggested to use fillers - chicory extract and iodocasein. The technical and economic characteristics of PJSC "KAGMA" were studied. The expansion of the range of types of spun milk is well-founded. Spun milk technology was improved . The product calculation was carried out. The equipment has been selected. The equipment and technological scheme of production has been drawn up. Implementation of the HACCP system is planned. The use of chicory extract in the amount of 0.5% ensures the health effect of the finished product and shortens the duration of the spinning process. Enrichment of products with iodocasein solves problems of iodine deficiency. It has been proven that this implementation provides an increase in the economic efficiency of production. The obtained results can be used at enterprises that have capacity for the production of milk drinks.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11515
metadata.dc.identifier.udc: 637.12/.3
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Гобжила Костянтин Генадійович МАГ 23.pdf762,19 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.