Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11515
Назва: Аналіз та удосконалення технології молока пряженого в умовах ПрАТ «КАГМА»
Інші назви: Analysis and improvement of spun milk technology under the conditions of PJSC «KAGMA»
Автори: Гобжила, Костянтин Генадійович
Hobzhyla, Konstiantyn
Ключові слова: пряжене молоко;spun milk;пряження;spinning;екстракт цикорію;chicory extract;йодказеїн;iodocasein;технологія;technology;рентабельність;profitability
Дата публікації: 2023
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Гобжила К. Г. Аналіз та удосконалення технології молока пряженого в умовах ПрАТ «КАГМА»: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук.керівник О.П. Гребельник, доцент. — Біла Церква, 2023. — 56 с.
Короткий огляд (реферат): Проведено аналіз технології пряженого молока. Знайдено шляхи збагачення продукту та зменшення тривалості процесу пряження за рахунок використання наповнювачів. Запропоновано використання наповнювачів – екстракту цикорію та йодказеїну. Досліджено техніко-економічні характеристики ПрАТ «КАГМА». Обґрунтовано розширення асортименту видів пряженого молока. Удосконалена технологія пряженого молока. Проведено продуктовий розрахунок. Здійснено підбір обладнання. Складено апаратурно-технологічну схему виробництва. Сплановано впровадження системи НАССР. Використання екстракту цикорію у кількості 0,5 % забезпечує оздоровчий ефект готового виробу та скорочення тривалості процесу пряження. Збагачення виробів йодказеїном вирішує проблеми йододефіциту. Доведено, що дане впровадження забезпечує підвищення економічної ефективності виробництва. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах, що мають потужності для виробництва молочних напоїв.
Опис: Analysis of spun milk technology was carried out. We found ways to en-rich the product and reduce the duration of the spinning process due to the use of fillers. It is suggested to use fillers - chicory extract and iodocasein. The technical and economic characteristics of PJSC "KAGMA" were studied. The expansion of the range of types of spun milk is well-founded. Spun milk technology was improved . The product calculation was carried out. The equipment has been selected. The equipment and technological scheme of production has been drawn up. Implementation of the HACCP system is planned. The use of chicory extract in the amount of 0.5% ensures the health effect of the finished product and shortens the duration of the spinning process. Enrichment of products with iodocasein solves problems of iodine deficiency. It has been proven that this implementation provides an increase in the economic efficiency of production. The obtained results can be used at enterprises that have capacity for the production of milk drinks.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11515
УДК: 637.12/.3
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гобжила Костянтин Генадійович МАГ 23.pdf762,19 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.