Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11514
Title: Аналіз та удосконалення технології яєчного меланжу на СТОВ «Старинська птахофабрика» Київської області
Other Titles: Analysis and improvement of egg melange technology at the SOOO "Starynskaya poultry factory" of the Kyiv region
Authors: Гвоздьов, Роман Валерійович
Нvozdоv, Roman
Keywords: яйця;eggs;вибраковка;culling;перемішування;mixing;фасування;packaging;контроль якості;quality control;заморожування;freezing;обладнання;equipment;технологічна схема;technological scheme;фільтрація;filtration
Issue Date: 2023
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Гвоздьов Р. В. Аналіз та удосконалення технології яєчного меланжу на СТОВ «Старинська птахофабрика» Київської області: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук.керівник О. С. Цехмістренко, професор. — Біла Церква, 2023. — 51 с.
Abstract: Високоякісний яєчний заморожений меланж має всі показники та харчову цінність для заміни рідкого цілого яйця. Особливо це практично і корисно, в пекарнях для різного асортименту. Легкість використання, це ще один із показників переваги, яка дає можливість використання меланжу в різних процесах. Крім того, меланж практично контролюється для визначення бактеріального забруднення, таким чином, це дає можливість виробникам отримати якісний і безпечний продукт. Проведено технологічні розрахунки затрати основної та допоміжної сировини для технології виготовлення яєчного меланжу, підібране та розраховане обладнання, яке відповідає вимогам для цеху з виробництва меланжу на підприємстві та удосконалений технологічний процес пакування готового продукту. Зроблено висновок, що яєчний меланж один із продуктів харчової промисловості, який часто застосовують у різних напрямах. Великий асортимент різних випічок, тортів, печива, майонезу, морозива, соусів та сухих готових до вживання сумішей для хлібопекарської галузі, можна зробити, завдяки яєчного меланжу, який був правильно виготовлений, та технологічно правильно заморожений, його легко і довготривало зберігати.
Description: High quality frozen egg melange has all the performance and nutritional value to replace a runny whole egg. This is especially practical and useful in bakeries for different assortments. Ease of use is another indicator of the advantage that makes it possible to use melange in various processes. In addition, the melange is practically controlled to detect bacterial contamination, thus allowing manufacturers to obtain a high-quality and safe product. Technological calculations of the costs of main and auxiliary raw materials for the technology of producing egg melange were carried out, equipment was selected and calculated that meets the requirements of the melange production workshop at the enterprise and an improved technological process for packaging the finished product. Conclusion, egg melange is one of the food industry products that is often used in different directions. A large assortment of various pastries, cakes, cookies, mayonnaise, ice cream, sauces and ready-to-eat dry mixes for the baking industry can be made thanks to egg melange, which was correctly manufactured and technologically correctly frozen, it is easy and long-lasting.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11514
metadata.dc.identifier.udc: 637.481
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Гвоздьов Роман Валерійович МАГ 23.pdf432,23 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.