Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11481
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛясота, Василь Петрович-
dc.contributor.authorLyasota, Vasily-
dc.date.accessioned2024-05-21T07:34:25Z-
dc.date.available2024-05-21T07:34:25Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationЛясота В.П. Щодо безпечності та якості гриба їстівного печериці (Agaricus) за технології використання розчину целюлаз і бурштинової кислоти / В.П. Лясота // Міжнародна наук.-практ. конф. « Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту .Сучасний розвиток ветеринарної медицини» (БНАУ, 26 жовтня 2023 р.). - Біла Церква, 2023. – С.103-105.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11481-
dc.descriptionThe expediency of continuous research has been substantiated and experimentally proven safety and quality of edible mushrooms. Development of the production of edible mushrooms, especially champignons, in Ukraine acquires wide practical significance. The use of cellulases and enzymes in irrigation water of succinic acid helps to increase the hydrolysis of cellulose, which is contained in the substrate and increase transformation of nutrients from the substrate into the biomass of the edible mushroom (Agaricus). Installed decrease in the content of mannanosugars in the biomass of the edible champignon mushroom by 15.1–17.4%, which prevent assimilation of nutrients from mushrooms in the gastrointestinal tract of a person due to the action of amber acid Irrigation of the mushroom substrate with water containing 0.01% cellulose and 0.01% succinic acid increases mushroom productivity by 14.1%.uk_UA
dc.description.abstractОбґрунтовано та експериментально доведено доцільність постійного проведення дослідження безпечності та якості їстівних грибів. Розвиток виробництва їстівних грибів, особливо шампіньйонів, в Україні набуває широкого практичного значення. Використання у складі зрошувальної води ензимів целюлаз і бурштинової кислоти сприяє підвищенню гідролізу целюлози, яка міститься у субстраті та підвищенні трансформації поживних речовин із субстрату у біомасу їстівного гриба печериці (Agaricus). Встановлено зниження вмісту мананоцукрів у біомасі їстівного гриба печериці на 15,1–17,4 %, які перешкоджають засвоєнню поживних речовин із грибів у шлунково-кишковому каналі людини за рахунок дії бурштинової кислоти. Зрошення субстрату для печериці водою із вмістом 0,01 % целюлози і 0,01 % бурштинової кислоти підвищує врожайність грибів на 14,1 %.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectїстівні грибиuk_UA
dc.subjectспоживачuk_UA
dc.subjectсубстратuk_UA
dc.subjectбіомасаuk_UA
dc.subjectпоживні речовиниuk_UA
dc.subjectензими целюлозuk_UA
dc.subjectбурштинова кислотаuk_UA
dc.subjectврожайністьuk_UA
dc.subjectорганолептині показникиuk_UA
dc.subjectфізико-хімічні показникиuk_UA
dc.subjectпродукціяuk_UA
dc.subjectedible mushroomsuk_UA
dc.subjectconsumeruk_UA
dc.subjectsubstrateuk_UA
dc.subjectbiomassuk_UA
dc.subjectnutrientsuk_UA
dc.subjectcellulose enzymesuk_UA
dc.subjectsuccinic aciduk_UA
dc.subjectproductivityuk_UA
dc.subjectorganoleptic indicatorsuk_UA
dc.subjectphysical and chemical indicatorsuk_UA
dc.subjectproductuk_UA
dc.titleЩодо безпечності та якості гриба їстівного печериці (Agaricus) за технології використання розчину целюлаз і бурштинової кислотиuk_UA
dc.title.alternativeRegarding the safety and quality of the edible mushroom (Agaricus) using the technology of using a solution of cellulases and succinic aciduk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc614.31:634/635.002:619uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
shhodo_bezpechnosti_jakosti.pdf989,42 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.