Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11234
Title: | Сорт МІП Валенсія (пшениця м'яка, озима) |
Other Titles: | Variety MIP Valensiia (soft wheat, winter wheat) |
Authors: | Кочмарський, Валентин Сергійович Kochmarskyi, Valentyn Кириленко, Віра Вікторівна Kyrylenko, Vira Юрченко, Тетяна Василівна Yurchenko, Tetiana Коломієць, Лідія Андріївна Kolomiiets, Lidiia Замліла, Ніна Петрівна Zamlila, Nina Дергачов, Олександр Леонідович Dergachov, Oleksandr Хоменко, Світлана Олегівна Homenko, Svitlana Гуменюк, Олександр Володимирович Humeniuk, Oleksandr Дубовик, Наталія Сергіївна Dubovyk, Nataliia Сіроштан, Андрій Анатолійович Siroshtan, Andrii |
Keywords: | пшениця озима;winter wheat |
Issue Date: | 2017 |
Publisher: | Миронівський інститут пшениці імені В.М.Ремесла НААН України |
Description: | МІП Валенсія – (оригінатор Миронівський інститут пшениці імені В. М. Ремесла НААН України). Різновидність еритроспермум. Високопродуктивний, середньо-ранньостиглий, зимостійкість висока. Період яровизаційної потреби 40-50 діб. Фотоперіодична чутливість середня. Період післязбирального дозрівання довгий. Стійкий до вилягання. Посухостійкість висока. Стійкий до обсипання та проростання зерна в колосі. Стійкий до хвороб та шкідників. Сорт за умов ґрунтової та повітряної посухи здатний формувати високий урожай. По усій довжині колоса формує однакову крупність зерна. Хлібопекарські властивості зерна відміні. MIP Valensiia - (originator The V. M. Remeslo Myronivka Institute of Wheat NAAS of Ukraine). A variety of erythrospermum. Highly productive, medium-early maturing, high winter hardiness. The vernalization period is 40-50 days. Photoperiodic sensitivity is average. The period of post-harvest ripening is long. Resistant to lodging. Drought resistance is high. Resistant to shattering and germination of grain in the ear. Resistant to diseases and pests. The variety is able to form a high yield under conditions of soil and air drought. It forms the same grain size along the entire length of the ear. The baking properties of the grain are excellent. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11234 |
Appears in Collections: | Інші публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Свідоцтво МІП Валенсія.PDF | 97,58 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.