Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11234
Назва: | Сорт МІП Валенсія (пшениця м'яка, озима) |
Інші назви: | Variety MIP Valensiia (soft wheat, winter wheat) |
Автори: | Кочмарський, Валентин Сергійович Kochmarskyi, Valentyn Кириленко, Віра Вікторівна Kyrylenko, Vira Юрченко, Тетяна Василівна Yurchenko, Tetiana Коломієць, Лідія Андріївна Kolomiiets, Lidiia Замліла, Ніна Петрівна Zamlila, Nina Дергачов, Олександр Леонідович Dergachov, Oleksandr Хоменко, Світлана Олегівна Homenko, Svitlana Гуменюк, Олександр Володимирович Humeniuk, Oleksandr Дубовик, Наталія Сергіївна Dubovyk, Nataliia Сіроштан, Андрій Анатолійович Siroshtan, Andrii |
Ключові слова: | пшениця озима;winter wheat |
Дата публікації: | 2017 |
Видавництво: | Миронівський інститут пшениці імені В.М.Ремесла НААН України |
Опис: | МІП Валенсія – (оригінатор Миронівський інститут пшениці імені В. М. Ремесла НААН України). Різновидність еритроспермум. Високопродуктивний, середньо-ранньостиглий, зимостійкість висока. Період яровизаційної потреби 40-50 діб. Фотоперіодична чутливість середня. Період післязбирального дозрівання довгий. Стійкий до вилягання. Посухостійкість висока. Стійкий до обсипання та проростання зерна в колосі. Стійкий до хвороб та шкідників. Сорт за умов ґрунтової та повітряної посухи здатний формувати високий урожай. По усій довжині колоса формує однакову крупність зерна. Хлібопекарські властивості зерна відміні. MIP Valensiia - (originator The V. M. Remeslo Myronivka Institute of Wheat NAAS of Ukraine). A variety of erythrospermum. Highly productive, medium-early maturing, high winter hardiness. The vernalization period is 40-50 days. Photoperiodic sensitivity is average. The period of post-harvest ripening is long. Resistant to lodging. Drought resistance is high. Resistant to shattering and germination of grain in the ear. Resistant to diseases and pests. The variety is able to form a high yield under conditions of soil and air drought. It forms the same grain size along the entire length of the ear. The baking properties of the grain are excellent. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11234 |
Розташовується у зібраннях: | Інші публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Свідоцтво МІП Валенсія.PDF | 97,58 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.