Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10906
Назва: Розвиток збудника борошнистої роси у посівах сортів та сортосумішей пшениці озимої м’якої в умовах Лісостепу України
Інші назви: Development of the powdery mildew pathogen in crops of varieties and varieties of winter soft wheat in the conditions of the forest-steppe of Ukraine
Автори: Панченко, Тарас Валентинович
Panchenko, Taras
Горновська, Світлана Володимиорівна
Hornovska, Svitlana
Правдива, Людмила Анатоліївна
Pravdyva, Lyudmila
Ключові слова: пшениця озима м’яка, сорти, сортосуміші, борошниста роса, ураження рослин, висота рослин;soft winter wheat, varieties, variety mixtures, powdery mildew, plant damage, plant height
Дата публікації: 28-бер-2024
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Панченко Т.В., Горновська С.В., Правдива Л.А. Розвиток збудника борошнистої роси у посівах сортів та сортосумішей пшениці озимої м’якої в умовах Лісостепу України. Аграрна освіта і наука: досягнення та перспективи розвитку: матеріали V Міжнародної науково-практичної конференції (Біла Церква, 28 березня 2024 р.). Біла Церква: БНАУ, 2024. С. 265-268.
Короткий огляд (реферат): За результатами досліджень сортів пшениці озимої м’якої та створених на їх основі сортосумішей виявлено, що досліджувані сорти мають різну стійкість до захворювання борошнистою росою, у більш високорослих сортів виявлено вищий відсоток ураженості листя та стебел. Суміші сортів були більш стійкими до збудника борошнистої роси, найкраще зарекомендувала себе чотирьох компонентна суміш – 1,85% та 3,11% ураженості борошнистою росою у фази виходу в трубку та виколошування.
Опис: According to the results of the research of winter soft wheat varieties and variety mixtures created on their basis, it was found that the studied varieties have different resistance to powdery mildew disease, taller varieties have a higher percentage of damage to leaves and stems. Mixtures of varieties were more resistant to the pathogen of powdery mildew, the four-component mixture proved to be the best - 1.85% and 3.11% affected by powdery mildew in the phases of emergence into the tube and tillering.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10906
УДК: 632.25:633.111"324"(477.4)
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
tezy_agrar_osvit_nauk_28.03.2024.pdf6,07 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.