Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10836
Назва: Динаміка вмісту біфідобактерій у безлактозних кисломолочних продуктах протягом зберігання
Інші назви: Dynamics of bifidobacteria content in lactose-free fermented milk products during storage
Автори: Мінорова, Антоніна Володимирівна
Minorova, Antonina
Моісеєва, Людмила Олексіївна
Moiseeva, Liudmyla
Крушельницька, Наталя Леонідівна
Krushelnytska, Natalia
Наріжний, Сергій Анатолійович
Narizhniy, Serhiy
Ключові слова: ферментативний гідроліз;ферментація;лактоза;знежирене молоко.;enzymatic hydrolysis;fermentation;lactose;skimmed milk
Дата публікації: 2024
Бібліографічний опис: Динаміка вмісту біфідобактерій у безлактозних кисломолочних продуктах протягом зберігання / А. В. Мінорова, Н. Л. Крушельницька, Л. О. Моісеєва та ін. // Проблеми та досягнення сучасної біотехнології: матеріали ІV міжнародної наук. - практ. інтернет-конф. (Національний фармацевтичний університет, 22 березня 2024 р.) .– Харків: НФаУ, 2024 .– С. 275-277.
Короткий огляд (реферат): Перевірено ефективність використання ферментативного гідролізу лактози з наступною ферментацією на маслянці, знежиреному молоці та модельних сумішах на основі вторинної молочної сировини. Визначено, що при використанні біопрепарату 1 вміст лактози в зразках знаходився на рівні 0,07-0,09%, а при використанні біопрепарату 2 – на рівні 0,03-0,07%. Отже, отримано безлактозні продукти з вмістом лактози не більше 0,1%.Досліджено мікробіологічні показники безлактозних кисломолочних продуктів протягом зберігання. На рисунках 1,2 наведено динаміку вмісту біфідобактерій з використанням розроблених заквашувальних препаратів. Встановлено, що кількість біфідобактерій у всіх дослідних зразках була на рівні 2,0-7,0×108 КУО/см3, що відповідало заданим вимогам. Відмічено тенденцію до зростання мікроорганізмів протягом зберігання. На основі досліджень зміни органолептичних, фізико-хімічних та мікробіологічних показників встановлено гарантійний термін зберігання безлактозних кисломолочних продуктів, який становить 18 діб
Опис: The effectiveness of the use of enzymatic hydrolysis of lactose with subsequent fermentation on buttermilk, skimmed milk and model mixtures based on secondary dairy raw materials was verified. It was determined that when using biological preparation 1, the lactose content in the samples was at the level of 0.07-0.09%, and when using biological preparation 2 - at the level of 0.03-0.07%. Therefore, lactose-free products with a lactose content of no more than 0.1% were obtained. The microbiological indicators of lactose-free fermented milk products during storage were studied. Figures 1 and 2 show the dynamics of the content of bifidobacteria using the developed leavening preparations. It was established that the number of bifidobacteria in all experimental samples was at the level of 2.0-7.0×108 CFU/cm3, which met the specified requirements. A tendency to the growth of microorganisms during storage was noted. On the basis of studies of changes in organoleptic, physico-chemical and microbiological indicators, a guarantee period of storage of lactose-free fermented milk products has been established, which is 18 days
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10836
УДК: 637.3:339
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dynamika_vmisty.pdf13,4 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.