Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10702
Назва: | Вирощування різних культур в сівозміні агрофірми «Колос» Сквирського району Київської області залежно від формування чисельності мікроорганізмів, грибів, зміни біологічної активності грунту, потенційної активності азотфіксації |
Інші назви: | Cultivation of different crops in the crop rotation of the agricultural firm "Kolos" of the Skvyr district of the Kyiv region depending on the formation of the number of microorganisms, fungi, changes in the biological activity of the soil, and the potential activity of nitrogen fixation |
Автори: | Центило, Леонід Васильович Centylo, Leonid Vasyliovych Ткачук, Василь Микитович Tkachuk, Vasyl Mykytovych Хахула, Валерій Семенович Khakhula, Valeriy Semenovych Панченко, Тарас Валентинович Panchenko, Taras Valentinovych |
Ключові слова: | сівозміна, пшениця озима, ячмінь озимий, горох посівний, мікроорганізми, гриби, азотофіксатори, бактерії;crop rotation, winter wheat, winter barley, field peas, micro-organisms, fungi, nitrogen fixers, bacteria |
Дата публікації: | 2014 |
Видавництво: | Білоцерківський національний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | Центило Л.В., Ткачук В.М., Хахула В.С., Панченко Т.В. Вирощування різних культур в сівозміні агрофірми «Колос» Сквирського району Київської області залежно від формування чисельності мікроорганізмів, грибів, зміни біологічної активності грунту, потенційної активності азотфіксації // Агробіологія: Збірник наукових праць. – Біла Церква, 2014. Вип. 1(109) – С. 126-133 |
Короткий огляд (реферат): | Аналізами, відібраних нами зразків ґрунту після ячменю посівного озимого, пшениці м’якої озимої, гороху посівного, гречки звичайної, було встановлено, що кислотність ґрунту коливається в межах 5,4–5,5–5,7–6,0. Дуже високий (286–334 мг/кг ґрунту) вміст Р2О5 та підвищений (138–166 мг/кг ґрунту) і високий (193 мг/кг ґрунту) К2О, за дуже низького (90-93 мг/кг ґрунту) і низького (102–105 мг/кг ґрунту) вмісту легкогідролізованого азоту сприяють підвищенню кислотності до 5,4–5,7, а підвищиний (140 мг/кг ґрунту) Р2О5, середній (83 мг/кг ґрунту) К2О, низький (105 мг/г грунту) легкогідролізованого азоту знизило кислотність до рН 6,0. |
Опис: | Analyzes of soil samples selected by us after seeding winter barley, soft winter wheat, seed peas, and common buckwheat showed that soil acidity ranges from 5.4 to 5.5 to 5.7 to 6.0. Very high (286–334 mg/kg soil) P2O5 content and elevated (138–166 mg/kg soil) and high (193 mg/kg soil) K2O, at very low (90–93 mg/kg soil) and low ( 102–105 mg/kg of soil) content of easily hydrolyzed nitrogen contribute to an increase in acidity to 5.4–5.7, and upland (140 mg/kg of soil) P2O5, medium (83 mg/kg of soil) K2O, low (105 mg/g soil) of easily hydrolyzed nitrogen reduced acidity to pH 6.0. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10702 |
УДК: | 633. 1/.35:631.582:631.46 (477.41) |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
centilo, panchenko_2014.pdf | 354,84 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.