Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10702
Title: | Вирощування різних культур в сівозміні агрофірми «Колос» Сквирського району Київської області залежно від формування чисельності мікроорганізмів, грибів, зміни біологічної активності грунту, потенційної активності азотфіксації |
Other Titles: | Cultivation of different crops in the crop rotation of the agricultural firm "Kolos" of the Skvyr district of the Kyiv region depending on the formation of the number of microorganisms, fungi, changes in the biological activity of the soil, and the potential activity of nitrogen fixation |
Authors: | Центило, Леонід Васильович Centylo, Leonid Vasyliovych Ткачук, Василь Микитович Tkachuk, Vasyl Mykytovych Хахула, Валерій Семенович Khakhula, Valeriy Semenovych Панченко, Тарас Валентинович Panchenko, Taras Valentinovych |
Keywords: | сівозміна, пшениця озима, ячмінь озимий, горох посівний, мікроорганізми, гриби, азотофіксатори, бактерії;crop rotation, winter wheat, winter barley, field peas, micro-organisms, fungi, nitrogen fixers, bacteria |
Issue Date: | 2014 |
Publisher: | Білоцерківський національний аграрний університет |
Citation: | Центило Л.В., Ткачук В.М., Хахула В.С., Панченко Т.В. Вирощування різних культур в сівозміні агрофірми «Колос» Сквирського району Київської області залежно від формування чисельності мікроорганізмів, грибів, зміни біологічної активності грунту, потенційної активності азотфіксації // Агробіологія: Збірник наукових праць. – Біла Церква, 2014. Вип. 1(109) – С. 126-133 |
Abstract: | Аналізами, відібраних нами зразків ґрунту після ячменю посівного озимого, пшениці м’якої озимої, гороху посівного, гречки звичайної, було встановлено, що кислотність ґрунту коливається в межах 5,4–5,5–5,7–6,0. Дуже високий (286–334 мг/кг ґрунту) вміст Р2О5 та підвищений (138–166 мг/кг ґрунту) і високий (193 мг/кг ґрунту) К2О, за дуже низького (90-93 мг/кг ґрунту) і низького (102–105 мг/кг ґрунту) вмісту легкогідролізованого азоту сприяють підвищенню кислотності до 5,4–5,7, а підвищиний (140 мг/кг ґрунту) Р2О5, середній (83 мг/кг ґрунту) К2О, низький (105 мг/г грунту) легкогідролізованого азоту знизило кислотність до рН 6,0. |
Description: | Analyzes of soil samples selected by us after seeding winter barley, soft winter wheat, seed peas, and common buckwheat showed that soil acidity ranges from 5.4 to 5.5 to 5.7 to 6.0. Very high (286–334 mg/kg soil) P2O5 content and elevated (138–166 mg/kg soil) and high (193 mg/kg soil) K2O, at very low (90–93 mg/kg soil) and low ( 102–105 mg/kg of soil) content of easily hydrolyzed nitrogen contribute to an increase in acidity to 5.4–5.7, and upland (140 mg/kg of soil) P2O5, medium (83 mg/kg of soil) K2O, low (105 mg/g soil) of easily hydrolyzed nitrogen reduced acidity to pH 6.0. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10702 |
metadata.dc.identifier.udc: | 633. 1/.35:631.582:631.46 (477.41) |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
centilo, panchenko_2014.pdf | 354,84 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.