Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1026
Назва: Формування європейської моделі безпечності харчових продуктів та її впровадження на підприємствах аграрного сектору України
Інші назви: Forming an European food safety model and its implementation into the enterprises of Ukrainian agricultural sector
Автори: Варченко, Ольга Миронівна
Varchenko, Olga
Крисанов, Дмитро Федосович
Krysanov, Dmytro
Артімонова, Ірина Вікторівна
Artimonova, Iryna
Ключові слова: аграрний сектор;agricultural sector;система НАССР;the HACCP system;основні програми;basic programs;спрощені процедури;simplified procedures;система безпеки харчових продуктів;технічні регламенти;food safety system;technical regulations
Дата публікації: 2016
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена аналізу законодавчої бази ЄС і України у сфері контролю безпечності харчових продуктів, рівня адаптації та пошуку напрямів вдосконалення національного законодавства, що забезпечувало б сприятливе бізнес-середовище, вільний обіг безпечних харчових продуктів, високий ступінь захисту життя і здоров’я людей.Розкрито обов’язкові вимоги законодавства ЄС до харчових продуктів і кормів для тварин, а також пов’язані з ними проблеми та ризики. Розроблено практичні пропозиції щодо зближення національної системи технічного регулювання для продовольчого комплексу з європейською базовою моделлю, впровадження функціональних систем менеджменту, базових програм та спрощених процедур, заснованих на принципах Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) в аграрному секторі України.Deals with retrospective model food safety and animal feed, which was introduced in the member states of the European Union, analyzed key provisions of EU directives and regulations on which to base its organization and functioning since 2000's. Reveals the situation with the implementation of key elements of the European model of food safety, including HACCP, basic programs and simplified procedures based on HACCP principles, enterprises of agrarian sector of Ukraine. Reviewed scoping to ensure the convergence of technical regulations for the agricultural sector of Ukraine for the base model, introduced in the EU.
Опис: Варченко О.М. Формування європейської моделі безпечності харчових продуктів та її впровадження на підприємствах аграрного сектору України / О.М. Варченко, Д.Ф. Крисанов, І.В. Артімонова // Економіка та управління АПК. - Біла Церква, 2016. - № 1-2. - С.15-29.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1026
ISSN: 2310-9262
УДК: 338.439:006.83:631.15
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
formuvannya_yevropejskoyi.pdf510,46 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.