Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10079
Назва: Створення потомства картоплі з підвищеним умістом вітаміну С в поєднанні з іншими корисними ознаками в умовах ТОВ Сингента.
Інші назви: Creation of potato progeny with increased vitamin C content in combination with other useful traits in the conditions of Syngenta LLC.
Автори: Тютюнник, Андрій Леонідович
Tyutyunnyk, Andrii
Ключові слова: картопля;potatoes;сорт;variety;гібрид;hybrid;урожайність;yield;потомство;offspring;вітамін С;vitamin С;фітофтороз;late blight;крохмалистість;starchiness;сирий протеїн;crude protein;вітаміни;vitamins
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Тютюнник А.Л. Створення потомства картоплі з підвищеним умістом вітаміну С в поєднанні з іншими корисними ознаками в умовах ТОВ Сингента: Кваліфікаційна робота магістра / БНАУ; Наук. кер. М.В. Остренко. - Біла Церква, 2023. - 82 с.
Короткий огляд (реферат): В роботі висвітлено шляхи створення сортів картоплі з підвищеним вмістом вітаміну С у поєднанні з іншими корисними ознаками, виходячи із досягнутого рівня селекції у цьому напрямку. Виявлено, що високий середній вміст вітаміну С в популяціях дав змогу відібрати гібриди, які виділяються за вказаною ознакою і високою врожайністю (до 20 %), вмістом крохмалю (до 16 %), сирого протеїну (до 31 %), незважаючи на те, що високі коефіцієнти кореляції між ними (до 0,79) виявлені лише в окремих комбінаціях. В результаті створено гібриді з підвищеним і високим вмістом вітаміну С та з високою урожайністю, крохмалистістю, вмістом сирого протеїну, стійкістю бульб проти фітофторозу різних груп стиглості. які можуть бути включені в програму досліджень та доведення до сортовипробування з подальшим внесенням до Реєстру сортів рослин України.
Опис: The paper highlights the ways of creating potato varieties with high vitamin C content in combination with other useful traits, based on the achieved level of selection in this direction. It was found that the high average content of vitamin C in the populations made it possible to select hybrids that stand out for this trait and high yield (up to 20%), starch content (up to 16%), and crude protein (up to 31%), despite the fact that high correlation coefficients between them (up to 0.79) were found only in certain combinations. As a result, hybrids with increased and high vitamin C content and high yield, starchiness, crude protein content, and resistance to late blight of tubers of different maturity groups were created. These can be included in the research program and brought to variety testing with subsequent entry into the Register of Plant Varieties of Ukraine.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10079
УДК: 631:633.4
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тютюнник.pdf382,66 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.