Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9896
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorОстренко, Михайло Володимирович-
dc.contributor.authorOstrenko, Mykhailo-
dc.contributor.authorОсипчук, Андрій Антонович-
dc.contributor.authorOsipchuk, Andriy-
dc.contributor.authorНазар, Стефанія Григорівна-
dc.contributor.authorNazar, Stefania-
dc.contributor.authorОсипчук, Алла Андріївна-
dc.contributor.authorOsipchuk, Alla-
dc.contributor.authorТактаєв, Борис Анатолійович-
dc.contributor.authorTaktayev, Boris-
dc.contributor.authorСігрьова, Діна Дмитрівна-
dc.contributor.authorSigreva, Dina-
dc.contributor.authorТаращенко, Надія Іванівна-
dc.contributor.authorTarashchenko, Nadia-
dc.contributor.authorРязанцев, Василь Борисович-
dc.contributor.authorRyazantsev, Vasil-
dc.date.accessioned2024-02-12T07:40:45Z-
dc.date.available2024-02-12T07:40:45Z-
dc.date.issued2010-
dc.identifier.citationСвідоцтво №10003 про авторство на сорт картоплі Мандрівниця / А.А. Осипчук, С.Г. Назар, Остренко М.В . та ін. - заявка № 06031014. - 2010. - 1 с.-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9896-
dc.descriptionMandrivnytsia - (originator - Institute of Potato Growing, NAAS, Ukraine). A mid-season variety for table use. The yield is 35.0-42.0 t/ha. Marketability is 92%. The average tuber weight is 65 g. Starch content 14.0-16.0%. Taste is 7.0-7.5 points, tubers do not boil during cooking (1.0 points), the flesh darkens slightly in raw and cooked form (7.0 points), % peeling is 10.0 (mechanical - 8.57, manual peeling - 1.43). Type C (6.3 points). The keeping quality is 93%. Morphological characteristics: red, short-oval tubers, medium-depth red eyes, moderately yellow flesh. Resistant to the common cancer biotype and potato cyst nematode (Ro1), relatively resistant to late blight, ring and wet bacterial rot. Recommended for cultivation in the Polissya and Forest-Steppe regions.uk_UA
dc.description.abstractМандрівниця — (оригінатор – інститут картоплярства НААН, Україна). Середньостиглий сорт столового призначення. Урожайність 35,0-42,0 т/га. Товарність 92%. Середня маса бульби 65 г. Вміст крохмалю 14,0-16,0%. Смакові якості 7,0-7,5 бала, бульби не розварюються при варінні (1,0 бала), м'якоть слабо темніє в сирому і вареному вигляді (7,0 бала), % обчищення 10,0 (механічне – 8,57, ручне доочищення – 1,43). Тип С (6,3 бала). Лежкість 93%. Морфологічні ознаки: бульби червоні, коротко-овальні, вічка середньої глибини червоні, м’якоть помірно жовта. Стійкий до звичайного біотипу раку та картопляної цистоутворювальної нематоди (Rо1), відносно стійкий до фітофторозу, кільцевої і мокрої бактеріальної гнилей. Рекомендований для вирощування в зонах Полісся та Лісостепу.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectкартопляuk_UA
dc.subjectpotatoesuk_UA
dc.titleСорт картоплі Мандрівницяuk_UA
dc.title.alternativePotato variety Mandrivnitsauk_UA
dc.typeПатентuk_UA
dc.identifier.udc633.4uk_UA
Розташовується у зібраннях:Інші публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Мандрівниця.pdf131,07 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.