Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9732
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorОстренко, Михайло Володимирович-
dc.contributor.authorOstrenko, Mykhailo-
dc.contributor.authorОсипчук, Андрій Антонович-
dc.contributor.authorOsipchuk, Andriy-
dc.contributor.authorНазар, Стефанія Григорівна-
dc.contributor.authorNazar, Stefania-
dc.contributor.authorОсипчук, Алла Андріївна-
dc.contributor.authorOsipchuk, Alla-
dc.contributor.authorТактаєв, Борис Анатолійович-
dc.contributor.authorTaktayev, Boris-
dc.contributor.authorВойцешина, Наталія Іванівна-
dc.contributor.authorWojciechyna, Natalia-
dc.contributor.authorЖолуденко, Оксана Владиславівна-
dc.contributor.authorZholudenko, Oksana-
dc.contributor.authorМельник, Павло Олексійович-
dc.contributor.authorMelnik, Pavlo-
dc.date.accessioned2024-02-07T13:09:52Z-
dc.date.available2024-02-07T13:09:52Z-
dc.date.issued2008-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9732-
dc.descriptionПОЛІСЬКЕ ДЖЕРЕЛО - (оригінатор – інститут картоплярства НААН, Україна). Середньопізній, столового призначення. Урожайність: в кінці вегетації 38,8-47,7 т/га. Вміст крохмалю: 17,2-17,4%. Призначення: Для приготування картоплі вареної, пюре, супів, салатів, дерунів та запікання. Споживчі якості: смакові якості високі, підвищений вміст картотиноїдів, бульби розварюються (тип В). Стійкість проти хвороб: стійкий проти звичайного патотипу раку (раса 1), відносностійкий проти фітофторозу листків та бульб, альтернаріозу, кільцевої гнилі, парші звичайної, середньостійкий проти мокрої гнилі. Морфологічні ознаки: бульби рожеві, овальні з неглибокими вічками, кремовим м"якушем. Кущ високий, прямостоячий, стебла товсті, з слабким забарвленням. Листок середнього розміру, темно-зелений. Віночок квітки червоно-фіолетовий, ягодоутворення низьке. Особливості сорту: інтенсивність росту ботви та бульбоутворення помірні, під кущем 10-12 бульб, придатний для механізованого виробництва, лежкоздатність добра, добре відгукується на підвищені дози добрив, зрошення; придатний для вирощування на всіх типах грунтів, підвищений коефіцієнт посухостійкості. / POLISKY DZHERELO - (originator - Institute of Potato Growing, NAAS, Ukraine). Medium-late, table potato. Productivity: at the end of the growing season 38.8-47.7 t/ha. Starch content: 17,2-17,4%. Application: For cooking boiled potatoes, mashed potatoes, soups, salads, pancakes and baking. Consumer qualities: high taste, high content of cardotenoids, tubers are boiled (type B). Disease resistance: resistant to common canker pathotype (race 1), relatively resistant to late blight of leaves and tubers, alternaria, ring rot, common scab, medium resistant to wet rot. Morphological characteristics: tubers are pink, oval with shallow eyes, creamy flesh. The bush is tall, erect, stems are thick, with a weak color. The leaf is medium-sized, dark green. The corolla of the flower is red-purple, berry formation is low. Features of the variety: moderate intensity of growth of the tops and tuberization, 10-12 tubers under the bush, suitable for mechanized production, good keeping quality, responds well to increased doses of fertilizers, irrigation; suitable for cultivation on all types of soils, increased drought tolerance.uk_UA
dc.description.abstractСвідоцтво №08238 про авторство на сорт картоплі Поліське джерело / А.А. Осипчук, С.Г. Назар, М.В. Остренко та ін. - заявка № 05031012. - 2008. - 1 с.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectкартопляuk_UA
dc.subjectpotatoesuk_UA
dc.titleСорт картоплі Поліське джерелоuk_UA
dc.title.alternativePotato variety Poliske dzherelouk_UA
dc.typeПатентuk_UA
dc.identifier.udc633.4uk_UA
Розташовується у зібраннях:Інші публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Поліське джерело.pdf131,43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.