Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/952
Назва: | Вплив додавання до раціону перепелів зерна амаранту на ліпідний склад тканин підшлункової залози, скелетних мʼязів та жовтка яєць |
Інші назви: | Influence of amaranth’s corn addition to ration of quails on their pancreas, skeletal muscles and egg’s yolk lipid composition |
Автори: | Цехмістренко, Світлана Іванівна Tsekhmistrenko, Svitlana Пономаренко, Наталія Вікторівна Ponomarenko, Nataliia |
Ключові слова: | ліпідний склад;підшлункова залоза,;скелетні м’язи;жовток яєць;перепела;амарант;lipid composition;pancreas;skeletal muscles;egg’s yolk;quails;amaranth;липидный состав;поджелудочная железа;скелетные мышцы;желток яиц |
Дата публікації: | 2007 |
Видавництво: | Український біохімічний журнал |
Короткий огляд (реферат): | Встановлено модифікуючий ефект зерна амаранту на ліпідний склад підшлункової залози та скелетних м’язів перепелів – зниження вмісту холестеролу та підвищення вмісту триацилгліцеролів і ефірів холестеролу, тоді як вміст загальних ліпідів та співвідношення їх окремих класів у жовтку яєць суттєво не змінювалися. A modifying effect is set of amaranth’s corn on lipid composition of pancreas and skeletal muscles of quail – maintenance of cholesterol goes down, the quantity of triacylglycerols rises and ethers of cholesterol, while the quantity of general lipids and correlation of their separate classes in egg’s yolk did not change substantially. Установлено модифицирующий эффект зерна амаранта на липидный состав поджелудочной железы и скелетных мышц перепелов – снижается содержание холестерола, повышается содержание триацилглицеролов и эфиров холестерола, тогда как содержание общих липидов и соотношение их отдельных классов в желтке яиц существенно не изменялись. |
Опис: | Цехмістренко С.І. Вплив додавання до раціону перепелів зерна амаранту на ліпідний склад тканин підшлункової залози, скелетних мʼязів та жовтка яєць / С.І. Цехмістренко, Н.В. Пономаренко // Укр. біохім. журн. , 2007. – Т 79, № 4. – С.110–113 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/952 |
ISSN: | 0201–8470 |
УДК: | 577.115:639.12:637.414’72/54’72:582.661.21 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Vplyv_ amarantu_na_ lipidnyi_sklad_tkanyn_perepel_.pdf | 495,32 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.