Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/952
Назва: Вплив додавання до раціону перепелів зерна амаранту на ліпідний склад тканин підшлункової залози, скелетних мʼязів та жовтка яєць
Інші назви: Influence of amaranth’s corn addition to ration of quails on their pancreas, skeletal muscles and egg’s yolk lipid composition
Автори: Цехмістренко, Світлана Іванівна
Tsekhmistrenko, Svitlana
Пономаренко, Наталія Вікторівна
Ponomarenko, Nataliia
Ключові слова: ліпідний склад;підшлункова залоза,;скелетні м’язи;жовток яєць;перепела;амарант;lipid composition;pancreas;skeletal muscles;egg’s yolk;quails;amaranth;липидный состав;поджелудочная железа;скелетные мышцы;желток яиц
Дата публікації: 2007
Видавництво: Український біохімічний журнал
Короткий огляд (реферат): Встановлено модифікуючий ефект зерна амаранту на ліпідний склад підшлункової залози та скелетних м’язів перепелів – зниження вмісту холестеролу та підвищення вмісту триацилгліцеролів і ефірів холестеролу, тоді як вміст загальних ліпідів та співвідношення їх окремих класів у жовтку яєць суттєво не змінювалися. A modifying effect is set of amaranth’s corn on lipid composition of pancreas and skeletal muscles of quail – maintenance of cholesterol goes down, the quantity of triacylglycerols rises and ethers of cholesterol, while the quantity of general lipids and correlation of their separate classes in egg’s yolk did not change substantially. Установлено модифицирующий эффект зерна амаранта на липидный состав поджелудочной железы и скелетных мышц перепелов – снижается содержание холестерола, повышается содержание триацилглицеролов и эфиров холестерола, тогда как содержание общих липидов и соотношение их отдельных классов в желтке яиц существенно не изменялись.
Опис: Цехмістренко С.І. Вплив додавання до раціону перепелів зерна амаранту на ліпідний склад тканин підшлункової залози, скелетних мʼязів та жовтка яєць / С.І. Цехмістренко, Н.В. Пономаренко // Укр. біохім. журн. , 2007. – Т 79, № 4. – С.110–113
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/952
ISSN: 0201–8470
УДК: 577.115:639.12:637.414’72/54’72:582.661.21
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vplyv_ amarantu_na_ lipidnyi_sklad_tkanyn_perepel_.pdf495,32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.