Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9247
Назва: Шкідлива дія речовин на якість води і виникнення токсикозів у риб
Інші назви: Harmful effect of substances on water quality and occurrence of toxicosis in fish
Автори: Остапюк, Оксана Михайлівна
Ostapiuk, Oksana
Гриневич, Наталія Євгеніївна
Grynevych, Nataliia
Ключові слова: шкідливі речовини;гідробіонти;дослідження якості води;токсикози;життєдіяльність риб;harmful substances;hydrobionts;research on water quality;toxicosis;vital activity of fish
Дата публікації: кві-2023
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Остапюк О.М. Шкідлива дія речовин на якість води і виникнення токсикозів у риб / О.М. Остапюк, Н.Є. Гриневич // Молодь – аграрній науці і виробництву. Екологізація виробництва та охорона природи як основа збалансованого розвитку: матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти (Біла Церква, 14 квітня 2023 р.). – Біла Церква: БНАУ, 2023. – С. 17–19.
Короткий огляд (реферат): У сучасній промисловості, сільському і лісовому господарствах, комунальних підприємствах використовується величезна кількість хімічних речовин, які надходять у навколишнє середовище і зрештою потрапляють у водойми. Вони згубно впливають на якість води, порушують біологічну рівновагу у водоймах і процеси їхнього самоочищення, знищують нерестовища і нагульні площі для іхтіофауни, обмежують міграції та знижують резистентність, викликають захворювання риб, погіршують якість рибної продукції, змінюють кількість і якість кормових організмів.
Опис: In modern industry, agriculture and forestry, utility companies use a huge amount of chemicals that enter the environment and eventually end up in water bodies. They have a detrimental effect on water quality, disrupt the biological balance in reservoirs and their self-cleaning processes, destroy spawning grounds and feeding grounds for ichthyofauna, limit migration and reduce resistance, cause fish diseases, deteriorate the quality of fish products, and change the quantity and quality of feed organisms.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9247
УДК: 574.64:639.3.09
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Shkidlyva_diia.pdf712,83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.