Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9129
Назва: Дослідження кишкової мікрофлори свиней
Інші назви: Study of the intestinal microflora of pigs
Автори: Болібрух, Марія Олегівна
Bolibruch, Mariya
Рубленко, Ірина Олександрівна
Rublenko, Iryna
Ключові слова: мікробіом кишечника;мікробіом кишківника свиней;дисбактеріоз;свині;gut microbiome;pig gut microbiome;dysbiosis;pigs
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Болібрух М.О. Дослідження кишкової мікрофлори свиней / М.О. Болібрух, І.О. Рубленко // Матеріали наук.-практ. онлайн конф. «Безпечність та якість харчових продуктів у концепції «Єдине здоров’я» (ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького, 1–2 червня 2023 р.). - Львів, 2023. – С.42-44.
Короткий огляд (реферат): Висока захворюваність (наприклад, діарея) і смертність під час відлучення, пов’язана з різними стресами, зниженням бар’єрної функції кишечника та посиленням патогенної інфекції, пов’язана з дисбалансом кишкового мікробіому (дисбактеріозом), що призводить до значних втрат у свинарстві. Модуляція мікробіома кишківника свиней за допомогою пробіотиків та/або пребіотиків для підтримки здорового мікробіому є багатообіцяючим засобом запобігання розвитку патогенів і сприяння поширенню корисних бактерій.
Опис: High morbidity (e.g. diarrhoea) and weaning mortality, associated with various stresses, a decrease in the barrier intestinal function and increased pathogenic infections associated with intestinal imbalance microbiome (dysbacteriosis), which leads to significant losses in pig farming. Modulation of the microbiome pig intestine with probiotics and/or There are prebiotics to support a healthy microbiome a promising means of preventing development pathogens and promoting the spread of beneficial bacteria.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9129
УДК: 636.4.09:616.33:579.22
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
doslіdzhennja_kishkovo.pdf355,66 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.