Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8945
Назва: Біохімія пташиного яйця
Інші назви: Biochemistry of a bird's egg
Автори: Цехмістренко, Світлана Іванівна
Tsekhmistrenko, Svitlana
Цехмістренко, Оксана Сергіївна
Tsekhmistrenko, Oksana
Ключові слова: шкаралупа яйця;білок яйця;жовток яйця;ферменти яйця;вітаміни яйця;гормони яйця;мікроелементи яйця;пігменти яйця;egg shell;egg protein;egg yolk;egg enzymes;egg vitamins;egg hormones;egg trace elements;egg pigments
Дата публікації: 2023
Видавництво: Білоцерківський НАУ
Бібліографічний опис: Цехмістренко С. І. Біохімія пташиного яйця: навч. посібник / С. І. Цехмістренко, О. С. Цехмістренко .- Біла Церква, 2023 .- 152 с.
Короткий огляд (реферат): У навчальному посібнику викладені фундаментальні питання з біохімії пташиного яйця. Представлені будова пташиного яйця, хімічний склад, функціонально-технологічні властивості, а також аналізуються чинники, що на них впливають. Розглянуто біосинтез складових компонентів яйця, утворення жовтка, білка та шкаралупи. У навчальний посібник включений розділ із біохімічних змін у пташиному яйці за різних способів зберігання. Рекомендовано для здобувачів навчальних закладів освіти зі спеціальностей: “Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва”, “Харчові технології”, “Біотехнології та біоінженерія”, “Готельно-ресторанна справа”, “Ветеринарна медицина”.
Опис: The textbook covers fundamental questions on the biochemistry of a bird's egg. The structure of a bird's egg, chemical composition, functional and technological properties are presented, and the factors affecting them are analyzed. The biosynthesis of the constituent components of the egg, the formation of the yolk, protein and shell are considered. The textbook includes a section on biochemical changes in bird eggs under different storage methods. Recommended for applicants of educational institutions in the following specialties: "Technology of production and processing of livestock products", "Food technologies", "Biotechnologies and bioengineering", "Hotel and restaurant business", "Veterinary medicine".
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8945
УДК: 577.1:637.4:591.564(075.8)
Розташовується у зібраннях:Навчальні видання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Biokhimiia_ptashynoho.pdf2,35 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.