Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/879
Назва: Використання by pass сої у годівлі високопродуктивних корів
Інші назви: Use of bypass coy-bean in feeding of highly productive cows
Автори: Чернадчук, Михайло Михайлович
Chernadchuk, Мykhailo
Бомко, Віталій Семенович
Bomko, Vitalii
Ключові слова: високопродуктивні корови;by pass;соя;макуха сої;highly productive cows;by pass;soybeans;soybean me;высокопроизводительные коровы,;by pass;соя;жмых сои
Дата публікації: 2016
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Короткий огляд (реферат): Викладені результати використання різних доз by pass сої в раціонах високопродуктивних корів у перші 100 днів лактації, як джерела важкорозчинної фракції протеїну. На підставі даних, отриманих під час проведення науково-господарського досліду, встановлено кращу забезпеченість високопродуктивних корів для перших 100 днів лактації важкорозчинною фракцією протеїну за рахунок by pass сої в раціонах високопродуктивних корів порівняно з макухою сої і екструдованою соєю. Найкращі показники по середньодобових надоях 4 % молока мали корови, в раціонах яких використовували by pass сою замість макухи сої в кількості 40 г на літр молока. Молочна продуктивність за період досліду була найвищою у корів 3-ї дослідної групи і склала 3019 кг 4 % молока за 100 днів лактації, в раціонах яких згодовували by pass сою в розрахунку 40 г на літр молока. За згодовування макухи сої 40 г/л від корів 1-ї контрольної групи за цей період було отримано 2579 кг 4 % молока, від корів 2-ї дослідної групи – 2743 кг, де використовували таку ж кількість екструдованої сої. The results of using different doses by pass soy in the rations of high-yielding cows in the first 100 days of lactation as sources of a low-soluble protein fraction are presented. Based on the data obtained during the scientific and economic experiment, the best provision of high-yield cows for the first 100 days of lactation with a low-soluble protein fraction was determined by passing soy in rations of high-yielding cows compared to soybean meal and extruded soya. The best daily average milk yields were 4% of milk in cows, in which rations were used by pass soya instead of soybean meal in the amount of 40 g per liter of milk. Dairy productivity during the experiment was the highest in cows of the 3rd experimental group and amounted to 3,019 kg 4% molash for 100 days of lactation, in rations which was fed by pass soya at a rate of 40 g per liter of milk. For the feeding of soybean meal 40 g / l from cows of the 1st control group during this period 2579 kg of milk were received from 4% of milk, from the cows of the 2nd pre-harvest group - 2743 kg, using the same amount of extruded soy. Изложены результаты использования различных доз by pass сои в рационах высокопродуктивных коров в пер- вые 100 дней лактации, как источника труднорастворимой фракции протеина. На основании данных, полученных при проведении научно-хозяйственного опыта, установлено лучшую обеспеченность высокопродуктивных коров для первых 100 дней лактации в труднорастворимой фракции протеина за счет by pass сои в рационах по сравнению со жмыхом сои и экструдированной соей. Лучшие показатели по среднесуточным надоям 4 % молока имели коровы, в рационах которых использовали by pass сою вместо жмыха сои в количестве 40 г на литр молока. Молочная продуктивность за период опыта была самой высокой в коров 3-й опытной группы и составила 3019 кг 4 % молока за 100 дней лактации, в рационах которых скармливали by pass сою в расчете 40 г на литр молока. При скармливании жмыха сои 40 г/л от коров 1-й контрольной группы за этот период было получено 2579 кг 4 % молока, от коров 2-й опытной группы – 2743 кг, где использовали такое же количество экструдированной сои.
Опис: Чернадчук М.М. Використання by pass сої у годівлі високопродуктивних корів / М.М. Чернадчук, В.С. Бомко // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: збірник наукових праць. – Біла Церква: БНАУ, 2016.– Вип.1 (125). – С.83-87.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/879
УДК: УДК 636.2. 034.086.1
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vykorystannia_by.pdf427,87 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.