Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8503
Назва: Аналіз технології виробництва харчових яєць та шляхи її удосконалення в СП “Журавушка” Рівненської області з елементами переробки продукції
Інші назви: Analysis of the technology of production of edible eggs and ways of its improvement in AE "Zhuravushka" of the Rivne region with elements of product processing
Автори: Козлов, Максим Євгенійович
Kozlov, Maksym
Ключові слова: кури-несучки;крос;технологія;обладнання;харчові яйця;продуктивні якості;економічний ефект;laying hens;cross;technology;equipment;edible eggs;productive qualities;economic effect
Дата публікації: 2022
Видавництво: Білоцерківський НАУ
Бібліографічний опис: Козлов М. Є. Аналіз технології виробництва харчових яєць та шляхи її удосконалення в СП “Журавушка” Рівненської області з елементами переробки продукції: кваліфікаційна робота магістра: (204 – технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва продукції птахівництва та свинарства; Наук. керівник О. І. Соболєв, професор .- Біла Церква, 2022 .- 58 с.
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано технологію виробництва харчових яєць на птахопідприємстві СП “Журавушка” Рівненської області та проведено комплексну оцінку продуктивних якостей курей-несучок промислового стада за використання різних комплектів кліткового обладнання. Використано зоотехнічні, аналітичні, статистичні та економічні методи досліджень. З’ясовано, що СП “Журавушка” є сучасним птахокомплексом з виробництва харчових яєць, потужністю 38 млн. шт. у рік. За завершеністю технологічного циклу воно відноситься до птахопідприємств, які працюють з незамкнутим циклом виробництва харчових яєць. На птахопідприємстві СП “Журавушка” вирощують ремонтний молодняк і утримують курей-несучок чотирьохлінійного кросу Тетра СЛ, від яких отримують харчові яйця з коричневою шкаралупою. Встановлено, що для утримання курей-несучок на птахопідприємстві використовуються кліткове обладнання “Євро С3 Макс” та “UniVent 788”європейських виробників. Зоотехнічна оцінка продуктивних якостей курей несучок, яких утримували в різних комплектах обладнання, показала, що найбільш ефективним, виявився комплект кліткового обладнання “Євро С3 Макс” італійської компанії Facco.
Опис: The technology of production of edible eggs at the AE "Zhuravushka" poultry enterprise of the Rivne region was analyzed, and a comprehensive assessment of the productive qualities of laying hens of the industrial flock using different sets of cage equipment was carried out. Zootechnical, analytical, statistical and economic research methods are used. It was found that AE "Zhuravushka" is a modern poultry complex for the production of edible eggs, with a capacity of 38 million eggs. per year According to the completeness of the technological cycle, it belongs to poultry enterprises that work with an open cycle of production of edible eggs. At the poultry enterprise of AE"Zhuravushka" they raise young repair birds and keep four-line Tetra SL hens, from which edible eggs with brown shells are obtained. It was established that for keeping laying hens at the poultry enterprise, cage equipment "Euro C3 Max" and “UniVent 788” of European manufacturers are used. A zootechnical assessment of the productive qualities of laying hens kept in different sets of equipment showed that the set of cage equipment “Euro C3 Max” of the Italian company Facco was the most effective.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8503
УДК: 636.52/.58.034
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Analiz_Kozlov.pdf1,66 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.