Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8013
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorLutsenko, Mariia-
dc.contributor.authorЛуценко, Марія Михайлівна-
dc.contributor.authorLastovska, Iryna-
dc.contributor.authorЛастовська, Ірина Олександрівна-
dc.date.accessioned2022-12-13T12:58:05Z-
dc.date.available2022-12-13T12:58:05Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationLutsenko M. M. Efficiency of different milking systems usage under conditions of resource-saving technologies of milk production / M. M. Lutsenko, I. O. Lastovs’ka // Тваринництво Степу України .- 2022 .- Том 1, № 2 .- С. 5-15. https://doi.org/10.31867/2786-6750.1.2.2022.5-15uk_UA
dc.identifier.issn2786-6750-
dc.identifier.issn2786-6769-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8013-
dc.descriptionУ статті представлено результати оцінки ефективності легкозбірних корівників за сучасних технологій виробництва молока та використання високопродуктивних доїльних установок типу «Паралель» та «Карусель» та роботизованими доїльними системами. Встановлено, що новий тип приміщень знижує витрати праці на утримання, а головне, дозволяє використовувати сучасні високопродуктивні доїльні установки, а також технології «мотиваційного доїння». Встановлено, що технологія підготовки корів до доїння та технологія доїння забезпечує більш повну реалізацію рефлексу викиду молока при установці системи доїння типу «Паралель» та роботизованої системи доїння. Середня інтенсивність потоків молока корів на цих підприємствах на 30% та 47% вище в порівнянні з установками типу «Карусель», що підтверджується інтенсивністю виділення молока на першій хвилині доїння. Досліджено також кратність доїння корів різної лактації в умовах «мотиваційного доїння» залежно від їх продуктивності та періоду лактації. Доведено, що чим вище добовий надій, тим частіше корова йде на доїння. Так, тварини з добовим надоєм від 10 до 20 кг виходять на доїння в середньому 2,34 рази на добу, а з добовим надоєм 40 і вище – 3,39 рази. Молоко, одержане за допомогою доїльної установки типу «Паралель» та роботизованої доїльної системи, має вищі значення масової частки жиру та білка, що пов’язано з генетичним потенціалом тварин, їх раціоном та якістю. доїння. Завдяки бактеріальному забрудненню, редуктазному тесту та характеристикам згустку молока молоко, отримане за допомогою паралельної доїльної зали, а також роботизованої системи доїння має вищі показники якості, ніж при використанні установки типу «Карусель». Але за сукупністю показників молоко, отримане досліджуваними системами доїння, відноситься до бажаного класу.uk_UA
dc.description.abstractThe article presents the efficiency evaluating results of easily build cowsheds in modern milk production technologies and the use of high-productive milking plants such as "Parallel" and "Carrousel" with 32 machines each and robotic milking systems. It has been established that the new type of premises not only provides comfortable conditions for keeping high-yielding cows, but also reduces labor costs for their maintenance and, most importantly, allows the use of modern high productive milking plants such as "Parallel" and "Carrousel", as well as the usage of “motivational milking” technology". It has been established that the technology of preparing cows for milking and milking technology provides more complete realization of milk ejection reflex at the installation of the "Parallel" type and robotic milking system. The average intensity of cows’ milk flows at these plants is 30% and 47% higher compared to those of the installation of “Carrousel” type, which is confirmed by the intensity of milk flow production at the first minute of milking. The multiplicity of cows’ milking of different lactations under conditions of "motivational milking" depending on their productivity and lactation period was also studied. It has been proved that the higher the daily yield, the more often the cow goes to milking. Thus, animals with a daily milk yield of 10 to 20 kg go to milking in average of 2.34 times a day, and with a daily milk yield of 40 and above - 3.39 times. It has been deemed that milk obtained with the help of a milking parlor of the "Parallel" type and a robotic milking system has higher values of mass fraction of fat and protein, which is associated with the genetic potential of animals, their diet and quality of milking. According to physical, chemical and technological properties, milk obtained at the milking parlors "Parallel" and "Carrousel", as well as robotic milking systems meets current standards. Due to bacterial contamination, reductase test and milk clot characteristics, milk obtained with a Parallel milking parlor as well as the robotic milking system has higher quality indicators than with the use of the Carrousel type installation. But according to a set of indicators, the milk obtained by the studied milking systems belongs to the desired class of cheese.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherІнститут зернових культур НААН Україниuk_UA
dc.subjectdairy farmsuk_UA
dc.subjectmilking parlorsuk_UA
dc.subjectrobotic milking systemsuk_UA
dc.subjectmilk ejection processuk_UA
dc.subjectmilking multiplicityuk_UA
dc.subjectquality and technological properties of milkuk_UA
dc.subject"motivational milking"uk_UA
dc.subjectмолочні фермиuk_UA
dc.subjectдоїльні залиuk_UA
dc.subjectроботизовані доїльні системиuk_UA
dc.subjectпроцес молоковіддачіuk_UA
dc.subjectкратність доїнняuk_UA
dc.subjectякість та технологічні властивості молокаuk_UA
dc.subject«мотиваційне доїння»uk_UA
dc.titleEfficiency of different milking systems usage under conditions of resource-saving technologies of milk productionuk_UA
dc.title.alternativeЕфективність різних молочних систем за умов ресурсоощадних технологій молочної продуктивностіuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.2.034: 4: 637.11uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Efficiency_of_different.pdf1,2 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.