Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7372
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorPolupan, Yuriy-
dc.contributor.authorПолупан, Юрій Павлович-
dc.contributor.authorSiriak, Vitaliy-
dc.contributor.authorСіряк, Віталій Анатолійович-
dc.contributor.authorStavetska, Ruslana-
dc.contributor.authorСтавецька, Руслана Володимирівна-
dc.contributor.authorBabenko, Olena-
dc.contributor.authorБабенко, Олена Іванівна-
dc.contributor.authorMohammadabadi, Mohammadreza-
dc.date.accessioned2022-05-04T18:08:37Z-
dc.date.available2022-05-04T18:08:37Z-
dc.date.issued2021-12-
dc.identifier.citationBehaviour of Cows in the Milking Parlour and Its Relationship with Milk Production and Type of Na / Y. Polupan, V. Siriak, R. Stavetska and al. // Iranian Journal of Applied Animal Science.- 2021 .- №4(11) .- Р. 687-695.uk_UA
dc.identifier.issn2251-628X-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7372-
dc.descriptionМетою дослідження було вивчити поведінку п’ятсот сорока двох дійних корів у паралельній доїльній залі 2 × 16 DeLaval. Протягом десяти сеансів доїння досліджували узгодженість порядку входу в доїльну залу, зокрема групову перевагу, перевагу на боці та положення стоячи під час доїння та взаємозв’язок цих елементів поведінки з виробленням молока та типом нервової діяльності (НС) корів. Найбільша повторюваність була характерна для групової переваги (коефіцієнт повторюваності 0,47, Р<0,001), менша повторюваність – для переваги на боці та положення стоячи (0,17, Р<0,001 та 0,09, Р<0,05). Молоді корови в основному воліли доїтися в першій групі (середнє лактаційне число 1,7), вони мали нижчий удій порівняно із середнім удоєм у стаді (305-денний удій-7552 кг) та реактивним типом NA. Третій Група для доїння була кращою для корів старшого віку (2,3 лактації) з вищими надоями (7827 кг) та інертним типом НА. Встановлено, що 8-12% корів послідовно обирали правий або лівий бік в доїльній залі, 42% корів не виявляли жодної сторони. Достовірних відмінностей у віці та молочній продуктивності корів залежно від переваги на боці та положення стоячи в доїльній залі не виявлено. За власною методикою, що виходячи з узгодженості групових переваг та положення стоячи в доїльній залі, корів розділили на три типи НС: реактивні, збалансовані та інертні. У досліджуваному стаді реактивного типу НА, збалансованого та інертного містили відповідно 34%, 29% та 37% корів. У корів інертного типу НС зазначено деякі…uk_UA
dc.description.abstractТhe purpose of the research was to examine the behaviour of five hundred forty-two dairy cows in the 2 × 16 DeLaval parallel milking parlour. During ten milking sessions the consistency of the entrance order in the milking parlour was investigated, in particular group preference, side preference and standing position during milking and relationships of these behavioural elements with milk production and type of nervous activity (NA) of cows. The highest repeatability was characteristic of group preference (repeatability coefficient 0.47, Р<0.001), lower repeatability was for side preference and standing position (0.17, Р<0.001 and 0.09, Р<0.05). Young cows preferred generally to be milked in the first group (average lactation number 1.7), they had lower milk yield compared with the average milk yield in the herd (305-d milk yield-7552 kg) and reactive type of NA.The third group for milking was preferable for older cows (2,3lactations) with higher milk yield (7827 kg) and inert type of NA. It has been established that 8-12% of cows consistently chose the right or left side in the milking parlour, 42% of cows did not show any side preference. There have not been found significant differences in age and milk production of cows depending on the side preference and standing position in the milking parlour. Using the own methodology, that based on the consistency of group preference and standing position in the milking parlour, cows were divided into three types of NA: reactive, balanced and inert. In the studied herd, reactive type of NA, balanced and inert contained 34%, 29% and 37% of cows, respectively. In cows of inert type of NA indicated some …uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.subjectbehavioruk_UA
dc.subjectdairy cowsuk_UA
dc.subjectmilk productionuk_UA
dc.subjectstanding positionuk_UA
dc.subjecttype of nervous type of nervous activityuk_UA
dc.subjectповедінка молочних корівuk_UA
dc.subjectвироблення молока в положені стоячиuk_UA
dc.subjectтип нервової діяльностіuk_UA
dc.titleBehaviour of Cows in the Milking Parlour and Its Relationship with Milk Production and Type of Nauk_UA
dc.title.alternativeПоведінка корів у доїльній залі та її зв’язок з виробництвом молока та типом Nauk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.39.082.1uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Behaviour_of_Cows.pdf271,59 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.