Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/687
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorХіцька, Оксана Анатоліївна-
dc.contributor.authorKhitska, Oksana-
dc.contributor.authorКовалівський, Владислав Вікторович-
dc.contributor.authorKovalivskiy, Vladislav-
dc.date.accessioned2018-04-25T05:36:51Z-
dc.date.available2018-04-25T05:36:51Z-
dc.date.issued2016-12-
dc.identifier.issn2310-4902-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/687-
dc.descriptionХіцька О.А. Критерії оцінки показників якості та безпечності мороженої риби / О.А. Хіцька, В.В. Ковалівський // Наук. вісник вет. медицини: зб. наук. праць. – Біла Церква: БНАУ, 2016. – Вип. 2 (130). – С. 45–51.uk_UA
dc.description.abstractНаведені результати оцінки показників якості та безпечності мороженої риби різних видів (скумбрія, минтай, хек) за органолептичними, хімічними та мікробіологічними критеріями. Сенсорна оцінка свідчить про зниження якості риби під час тривалого періоду заморожування за такими показниками як зовнішній вигляд та консистенція. Одержані дані біохімічного дослідження узгоджуються з сенсорною оцінкою. У рибі сумнівної свіжості зростала кількість аміно-аміачного нітрогену та показник активної кислотності, були сумнівними якісні реакції на сірководень та пероксидазу, що свідчить про накопичення в ній продуктів протеолітичного розпаду. Залишкові кількості забруднювальних речовин в мороженій рибі не перевищували максимально допустимого рівня. The article presents the results of the assessment of quality and safety of frozen fish of different species (mackerel, pollack, hake) on organoleptic, chemical and microbiological criteria. The sensory assessment indicates a decrease in the quality of fish during a long period of freezing on the basis of indicators such as appearance and consistency. The obtained biochemical data is consistent with the sensory evaluation. In the fish of doubtful freshness, the amount of amino-ammonia nitrogen and the index of active acidity increased, quality reactions to hydrogen sulfide and peroxidase were questionable, indicating the accumulation of proteolytic decomposition products in it. The residual amounts of pollutants in frozen fish did not exceed the maximum allowable level. Приведены результаты оценки показателей качества и безопасности мороженой рыбы разных видов (скумбрия, минтай, хек) по органолептическим, химическим и микробиологическим критериям. Сенсорная оценка свидетельствует о снижении качества рыбы во время длительного процесса замораживания за такими показателями как внешний вид и консистенция. Данные биохимического анализа согласуются с результатами сенсорной оценки. В рыбе сомнительной свежести увеличивалось количество амино-амиачного азота и показатель активной кислотности, были сомнительными качественные реакции на сероводород и пероксидазу. Остаточные количества загрязнительных веществ в мороженой рыбе не превышали максимально допустимых уровней.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectморожена рибаuk_UA
dc.subjectfrozen fishuk_UA
dc.subjectмороженая рыбаuk_UA
dc.subjectsafetyuk_UA
dc.subjectбезопасностьuk_UA
dc.subjectбезпечністьuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.subjectкачествоuk_UA
dc.subjectсвіжістьuk_UA
dc.subjectsensory evaluationuk_UA
dc.subjectорганолептические показателиuk_UA
dc.subjectбіохімічні показникиuk_UA
dc.subjectbiochemical parametersuk_UA
dc.subjectбиохимические показателиuk_UA
dc.subjectмікробіологічні показникиuk_UA
dc.subjectmicrobiological parametersuk_UA
dc.subjectмикробиологические показателиuk_UA
dc.subjectтоксичні елементиuk_UA
dc.subjecttoxic elementsuk_UA
dc.subjectтоксические элементыuk_UA
dc.subjectрадіонуклідиuk_UA
dc.subjectradionuclidesuk_UA
dc.subjectрадионуклидыuk_UA
dc.subjectорганолептические показателиuk_UA
dc.titleКритерії оцінки показників якості та безпечності мороженої рибиuk_UA
dc.title.alternativeEvaluation criteria quality and safety of frozen fishuk_UA
dc.title.alternativeКритерии оценки показателей качества и безопасности мороженой рыбыuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc006.015.5/.8:639.38-026.656uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kryterii'_ocinky_pokaznykiv_jakosti_ta_bezpechnosti_morozhenoi'_ryby.pdf467,27 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.