Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6488
Назва: Вплив показників вмісту рубця корів на якість незбираного молока
Інші назви: Влияние показателей содержимого рубца коров на качество цельного молока
Influence of indexes of maintenance of scar of cows is on quality full-milk
Автори: Тишківська, Наталія Василівна
Tishkіvska, Natalii
Чуб, Олександр Васильович
Chub, Oleksandr
Тишківський, Михайло Ярославович
Tishkivskiy, Mykhailo
Ключові слова: білок молока;масляна кислоти;жир молока;коротколанцюгові жирні кислоти;вміст рубця;оцтова;пропіонова;белок молока;короткоцепочные жирные кислоты,;содержание рубца;оцтовая;пропионовая и масляная кислоты;albumen of milk;propionic and oily acids;fat of milk;volatile fat acids;so-holding of scar;octovaya
Дата публікації: 2011
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Тишківська Н.В. Вплив показників вмісту рубця корів на якість незбираного молока / Н.В. Тишківська, О.В. Чуб, М.Я. Тишківський // Наук.вісник вет. медицини: зб-к наук. праць. - Біла Церква: БНАУ, 2011. - Вип. 8(87). - С.163-166.
Короткий огляд (реферат): Вивчено залежність показників якості незбираного молока від раціону годівлі дійних корів, утворення коротколанцюгових жирних кислот та співвідношення між окремими кислотами у вмісті рубця. Збільшення жирності молока до 4,48±0,10 % по групі пов’язано з кількістю КЖК у вмісті рубця (130–145 ммоль/л) та концентрацією оцтової (52,4± 1,85 %) і масляної (23,7±1,7) кислот, що використовується молочною залозою для синтезу жирових компонентів. Зростання масової частки жиру в незбираному молоці пов’язано також із терміном лактації корів, оскільки наприкінці лактації жирномолочний склад молока зростає, що пов’язано з поведінкою секреторних клітин, які беруть участь в утворенні молока. Уміст білка у молоці дослідних корів відповідає базисній нормі (3,06±0,07 %), попередником якого є пропіонова кислота (23,9±0,4 %) умісту рубця. Изучена зависимость показателей качества цельного молока от рациона кормления дойных коров, образования короткоцепочных жирных кислот и соотношения между отдельными кислотами в содержании рубца. Увеличение жирности молока до 4,48±0,1 % по группе связано с количеством КЖК в содержании рубца (130–145 ммоль/л) и концентрацией уксусной (52,4±1,85 %) и масляной (23,7±1,7) кислот, что, в первую очередь, используются молочной железой для синтеза жировых компонентов. Рост массового количества жира в цельном молоке связан также со сроком лактации коров, поскольку в конце лактации жирномолочний состав молока растет, что связано с поведением секреторных клеток, которые принимают участие в образовании молока. Содержимое белка в молоке опытных коров отвечает базисной норме (3,06±0,07 %), предшественником которого является пропионовая кислота (23,9±0,4 %) содержимого рубца.
Опис: Dependence of indexes of quality of full-milk is studied on the ration of feeding of milch cows, from formation of volatile fat acids and between’s by separate acids in maintenance of scar. An increase of adiposeness of milk is to 4,48±0,1 % on a group, it is related to the amount of kzhk in maintenance of scar (130–145 mmol/l) and concentration of vinegar (52,4±1,85 % ) and oily (23,7±1,7) acids, that above all things, utillized a suckling gland for the synthesis of fatty components. Growth of mass particle of fat in a full-milk is related also to the term of lactation of cows, as at the end of lactation жирномолочний composition of milk grows, that it is related to the conduct of secretory cages which take part in formation of milk. Content of albumen in milk of experimental cows answers a base norm (3,06±0,07 %), the predecessor of which is pimeson acid (23,9±0,4 %) of content of scar.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6488
УДК: 619:616.074:614.31:636.2
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vplyv_pokaznykiv_vmistu.pdf465,07 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.