Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6319
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorStovbetska, Luydmila-
dc.contributor.authorСтовбецька, Людмила Степанівна-
dc.contributor.authorNischemenko, Nicola-
dc.contributor.authorНіщеменко, Микола Прокопович-
dc.date.accessioned2021-06-25T07:41:46Z-
dc.date.available2021-06-25T07:41:46Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationStovbetska L.S. Hematological parameters and laying ability of japanese quails under the influence of amino acids complex and vitamin E // L. S. Stovbetska, M. P. Nishchemenko // Науковий вісник ветеринарної медицини: збірник наукових праць .- Біла Церква: БНАУ, 2013 .- Вип 12(107) .- С. 69-72.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6319-
dc.descriptionУ статті відображені результати щодо застосування та впливу комплексу амінокислот та вітаміну Е на гематологічні показники і несучість перепілок. Неповноцінний рівень забезпеченості амінокислотами та вітаміном Е організму птиці призводить до порушень процесів кровотворення, обміну речовин, сповільнення росту птиці та зниження яєчної продуктивності. Встановлено, що додавання комплексу амінокислот та вітаміну Е до основного раціону перепілок справляє позитивний вплив на окремі гематологічні показники. Також доведено, що додавання лізину, метіоніну, треоніну та вітаміну Е до основного раціону сприяє підвищенню яєчної продуктивності птиці.uk_UA
dc.description.abstractThe article displays the results of the use and effect of a complex of amino acids and vitamin E on hematological blood counts and egg production of quails. Inadequate level of provision of amino acids and vitamin E the body of a bird leads to disturbances in the processes of hematopoiesis, metabolism, the growth of the bird slows down and egg productivity decreases. Since changes in the blood system are objective indicators that characterize the physiological state of the animal organism, we studied the morphological quail blood counts and it was found that the addition of a complex of amino acids and vitamin E to the main diet has a positive effect on individual hematological blood parameters. It has also been proven that the addition of lysine, methionine, threonine and vitamin E to the main diet helps to increase the egg production of poultryuk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectquailuk_UA
dc.subjectamino acidsuk_UA
dc.subjectlysineuk_UA
dc.subjectthreonineuk_UA
dc.subjecthematologyuk_UA
dc.subjectvitamin Euk_UA
dc.subjectmetabolismuk_UA
dc.subjectперепілкаuk_UA
dc.subjectамінокислотиuk_UA
dc.subjectлізинuk_UA
dc.subjectтреонінuk_UA
dc.subjectгематологіяuk_UA
dc.subjectвітамін Еuk_UA
dc.subjectобмін речовинuk_UA
dc.titleHematological parameters and laying ability of japanese quails under the influence of amino acids complex and vitamin Euk_UA
dc.title.alternativeГематологічні показники крові та несучість перепілок японської породи під впливом комплексу амінокислот і вітаміну Еuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.6.087.74:612.1uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Hematological_parameters.pdf292,33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.