Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6222
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorTsekhmistrenko, Svitlana-
dc.contributor.authorЦехмістренко, Світлана Іванівна-
dc.contributor.authorBityutskii, Volodymyr-
dc.contributor.authorБітюцький, Володимир Семенович-
dc.contributor.authorTsekhmistrenko, Оksana-
dc.contributor.authorЦехмістренко, Оксана Сергіївна-
dc.contributor.authorMerzlov, Serhii-
dc.contributor.authorМерзлов, Сергій Віталійович-
dc.contributor.authorTymoshok, Natalia-
dc.contributor.authorТимошок, Наталія Олександрівна-
dc.contributor.authorMelnуchenko, Oleksandr-
dc.contributor.authorМельниченко, Олександр Миколайович-
dc.contributor.authorPolishchuk, Svitlana-
dc.contributor.authorПоліщук, Світлана Анатоліївна-
dc.contributor.authorDemchenko, Alexander-
dc.contributor.authorДемченко, Олександр Анатолійович-
dc.contributor.authorYakymenko, Igor-
dc.contributor.authorЯкименко, Ігор Леонідович-
dc.date.accessioned2021-06-15T18:50:30Z-
dc.date.available2021-06-15T18:50:30Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationBionanotechnologies: synthesis of metals’nanoparticles with using plants and their applications in the food industry: a review / S. Tsekhmistrenko, V. Bityutskyy, O. Tsekhmistrenko and other // Journal of microbiology, biotechnology and food sciences .- 2021 .- V.10(6) .- P. 1-9. https://doi.org/10.15414/jmbfs.1513uk_UA
dc.identifier.issn1338-5178-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6222-
dc.descriptionРозглянуто основні принципи біонанотехнології та сучасної «зеленої» хімії. Проаналізовано методи синтезу наночастинок, таких як "зверху вниз" і "знизу вгору". Представлені переваги "зеленого" синтезу наночастинок із рослинної сировини з унікальними властивостями та широким спектром застосування. Існують систематизовані фактори, що впливають на біосинтез наночастинок: природа рослинного екстракту, рН реакційної суміші, температура інкубації, час реакції, концентрація та електрохімічний потенціал іона металу. Показано перспективу використання нанотехнологічних підходів для всього ланцюга сільськогосподарського виробництва, а також у харчовій промисловості, що сприятиме створенню нових наноматеріалів. Нанотехнології успішно використовуються для забезпечення якості їжі, збагачення харчових продуктів мінералами, вітамінами, антиоксидантами, поліпшення органолептичних властивостей, продовження життя та антимікробної упаковки харчових продуктів. Основна увага приділяється питанням біобезпеки наноматеріалів, властивості яких багатогранні, неоднозначні та вимагають комплексного, безпечного, відповідального та науково обґрунтованого підходу.uk_UA
dc.description.abstractThe basic principles of bionanotechnology and modern "green" chemistry are considered. The methods of synthesizing nanoparticles such as "top-down" and "bottom-up" are analyzed. The advantages of "green" synthesis of nanoparticles from plant raw materials with unique properties and a wide range of applications are presented. There are systematized factors that influence the biosynthesis of nanoparticles: the nature of the plant extract, the pH of the reaction mixture, the temperature of the incubation, the reaction time, the concentration and the electrochemical potential of the metal ion. The prospect of using nanotechnological approaches for the whole chain of agricultural production, as well as in the food industry, which will promote the creation of new nanomaterials, is shown. Nanotechnologies are successfully used to ensure the quality of food, enrichment of food products with minerals, vitamins, antioxidants, improvement oforganoleptic properties, prolongation of life and antimicrobial packaging of food products. The focus is on the biosafety of nanomaterials whose properties are multifaceted, ambiguous and require a comprehensive, safe, responsible and scientifically soundapproach.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.subjectbionanotechnologiesuk_UA
dc.subject"green" synthesisuk_UA
dc.subjectmetals' nanoparticlesuk_UA
dc.subjectfood industryuk_UA
dc.subjectbiosecurity of nanomaterialsuk_UA
dc.subjectбіонанотехнологіїuk_UA
dc.subject"зелений" синтезuk_UA
dc.subjectнаночастинки металівuk_UA
dc.subjectхарчова промисловістьuk_UA
dc.subjectбіозахист наноматеріалівuk_UA
dc.subjectбионанотехнологииuk_UA
dc.subject«зеленый» синтезuk_UA
dc.subjectнаночастицы металловuk_UA
dc.subjectпищевая промышленностьuk_UA
dc.subjectбиозащита наноматериаловuk_UA
dc.titleBionanotechnologies: synthesis of metals’nanoparticles with using plants and their applications in the food industryuk_UA
dc.title.alternativeБіонанотехнології: синтез наночастинок металів з використанням рослин та їх застосування у харчовій промисловостіuk_UA
dc.title.alternativeБионанотехнологии: синтез наночастиц металлов с использованием растений и их применение в пищевой промышленностиuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc602.4:577.3:636:664uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
BIONANOTECHNOLOGIES.pdf1,21 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.