Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6123
Назва: Стан та виробництво органічної продукції в Україні. Вирощування гречки за застосування біопрепаратів
Інші назви: Organic products condition and production in Ukraine. Growing buckwheat with the use of biopreparations
Автори: Малинка, Леся Вікторівна
Malynka, Lesya
Шишкіна, Катерина Іванівна
Shyshkina, Kateryna
Дідур, Ігор Миколайович
Didur, Ihor
Єзерковська, Людмила Вікторівна
Ezerkovsyka, Lydmula
Карпук, Леся Михайлівна
Karpuk, Lesya
Караульна, Віталіна Миколаївна
Karaulyna, Vitalina
Павліченко, Андрій Андрійович
Pavlichenko, Andriy
Козак, Леонід Андрійович
Kozak, Leonid
Ключові слова: органічне виробництво;organic production;напрями сертифікації;directions of certifi cation;обсяги виробництва;production volumes;забруднення навколишнього середовища;environmental pollution;органічна продукція;organic products;гречка;buckwheat;допоміжні продукти;auxiliary product
Дата публікації: 2020
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Стан та виробництво органічної продукції в Україні. Вирощування гречки за застосування біопрепаратів. / Л.В. Малинка, К.І. Шишкіна, І.М. Дідур та ін. // Агробіологія: збірник наукових праць. - Біла Церква: БНАУ, 2020. - № 2. - С. 90–97. doi: 10.33245/2310-9270-2020-161-2-90-97
Короткий огляд (реферат): Останнім часом нераціональне землекористування і ведення сільського господарства без урахування необхідності відновлення грунтового покриву спричинило деградацію та зниження родючості грунтів, зміну їх водно-фізичних, агрохімічних властивостей, біологічної активності грунту. Одним зі способів вирішення екологічних проблем є запровадження органічного землеробства. Концепція сталого розвитку аграрного виробництва передбачає поєднання захисту довкілля, економічного зростання й соціального розвитку, саме виробництво органічної продукції є практичною реалізацією, що дасть змогу отримати високу якість продовольства як важливої складової продовольчої безпеки. Метою дослідження є вивчення стану органічного виробництва у світі, його розвиток в Україні, виявлення стримуючих чинників розвитку виробництва органічних продуктів, виділення проблемних аспектів. Дослідження проведено у 2018–2019 рр. на дослідному полі Навчального виробничого центру (НВЦ) Білоцерківського національного аграрного університету (БНАУ). Запровадження органічного виробництва має ряд переваг, порівнюючи з традиційним, зокрема екологічні, економічні і соціальні аспекти. Економічні обумовлюють зростання прибутку та підвищення конкурентоздатності. Екологічні переваги сприяють збереженню навколишнього середовища. Соціальні переваги базуються на забезпеченні ринку якісною та корисною продукцією, що є безпечною. Застосування технології з використанням допоміжних продуктів в органічному виробництві свідчить про підвищення врожайності гречки на 1,88 т/га, порівнюючи з контрольними ділянками.
Опис: Recently, irrational land use and farming that that does not take into account the need to restore soil cover has led to soil degradation and reduced fertility, changes in water, physical and agrochemical properties as well as in biological activity of the soil. Introducing organic farming is the way to solve environmental problems. The concept of sustainable development of agricultural production provides a combination of environmental protection, economic growth and social development and organic production is a practical solutionthat allows to obtain high quality food as an important component of food security. The purpose of research is to study the state of organic production in the world, its development in Ukraine, to identify constraints on the development of organic production, to identify its problem issues. The study was conducted in 2018–2019 in the research fi eld of the Training Production Center (TPC) of Bila Tserkva National Agrarian University (BNAU). The introduction of organic production has a number of advantages over the traditional one, including environmental, economic and social aspects. Economic advantages imply increased profi ts and competitiveness. Environmental benefi ts contribute to the preservation of the environment. Social benefi ts are based on providing the market with high-quality useful safe products. Applying the technology with the use of auxiliary products in organic production indicates an increase in buckwheat yield by 1.88 t/ha compared to the control plots.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6123
УДК: 631.95
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
stan_ta_vyrobnycztvo.pdf662,8 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.