Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/553
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ніщеменко, Микола Прокопович | - |
dc.contributor.author | Nischemenko, Nicola | - |
dc.contributor.author | Шмаюн, Сергій Степанович | - |
dc.contributor.author | Shmayun, Sergiy | - |
dc.contributor.author | Стовбецька, Людмила Степанівна | - |
dc.contributor.author | Stovbetska, Luydmila | - |
dc.contributor.author | Порошинська, Оксана Андріївна | - |
dc.contributor.author | Poroshinska, Oksana | - |
dc.date.accessioned | 2018-04-11T10:57:05Z | - |
dc.date.available | 2018-04-11T10:57:05Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/553 | - |
dc.description | Активність деяких ферментів сироватки крові перепілок за впливу лізину, метіоніну та треоніну в поєднанні вітаміном Е / М.П. Ніщеменко , С.С. Шмаюн , Л.С.Стовбецька , О.А. Порошинська // Науковий вісник вет. медицини : зб. наук. праць. – Біла Церква : БНАУ, 2016. –Вип. 2 ( 130 ) – С. 112–116. | uk_UA |
dc.description.abstract | Викладено дані щодо змін активності деяких ферментів сироватки крові перепілок за додавання до раціону лізи-ну, метіоніну та треоніну в поєднанні з вітаміном Е. Досліджено активнівсть аспартат- та аланінамінотрансферази в сироватці крові перепілок, встановлено їх збільшення у птиці дослідних груп в межах 9,40–16,6 %. Активність цих ферментів пов’язана не тільки з обміном білків, а і з обміном вуглеводів, нуклеїнових кислот, вона також залежить від стану енергетичного обміну в тканинах та необхідна для забезпечення відповідного рівня обміну речовин за утворення та відкладання яйця. Також відмічено зростання активності лужної фосфатази сироватки крові перепілок дослідних груп на 5,5–15,0 %, що було в межах фізіологічної норми. Изложены данные об изменениях активности некоторых ферментов сыворотки крови перепелов при добавлении в рацион лизина, метионина и треонина в сочетании с витамином Е. Исследовано активность аспартат- и аланинами-нотрансферазы в сыворотке крови перепелов, установлено ее возростание у птицы подопытных групп в пределах 9,40–16,6 %. Активность этих ферментов связана не только с обменом белков, но и с обменом углеводов, нуклеино-вых кислот, она также зависит от состояния энергетического обмена в тканях и необходима для обеспечения соот-ветствующего уровня обмена веществ при образовании и отложении яйца. Также отмечен рост активности щелочной фосфатазы сыворотки крови перепелов подопытных групп на 5,5–15,0 %, что было в пределах физиологической нормы. Thus, we use a complex of essential amino acids: lysine, methionine and threonine with vitamin E, that helps to increase the activity of studied enzymes, which took place within the physiological norm. The increasing activity of AST and ALT associated with possible changes in the exchange and glutamic acid to the Krebs cycle. That is, the activity of these enzymes is associated not only with the metabolism of proteins, but also with the exchange of carbohydrates, nucleic acids, it also depends on energy metabolism in tissues and is necessary to ensure the ap-propriate level of metabolism for eggs formation and laying. Growth of alkaline phosphatase quail serum in research groups, compared with the control, shows active transport of calcium and inorganic phosphorus from the depot and the use of these elements in the formation of eggs. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | БНАУ | uk_UA |
dc.subject | перепілки, амінокислоти, лізин, метіонін, треонін, вітамін Е, сироватка крові, активність ферментів. | uk_UA |
dc.subject | перепелки, аминокислоты, лизин, метионин, треонин, витамин Е, сыворотка крови, активность ферментов | uk_UA |
dc.subject | quail, amino acids, lysine, methionine, threonine, vitamin E, serum enzyme activity. | uk_UA |
dc.title | Активність деяких ферментів сироватки крові перепілок за впливу лізину, метіоніну та треоніну в поєднанні з вітаміном Е | uk_UA |
dc.title.alternative | Activity of some quail serum enzymes under the influence of lysine, methionine, threonine and in combinatin with vitamin E | uk_UA |
dc.type | Стаття | uk_UA |
dc.identifier.udc | 619:612.128:615.35:636.5 | uk_UA |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Aktyvnist_ deiakykh_ fermentiv.pdf | 386,35 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.