Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5389
Назва: Сучасний стан та проблеми функціонування ринку свинини в Україні
Інші назви: Current state and problems of functioning of the pork market in Ukraine
Автори: Ібатуллін, Марат Ільдусович
Ibatullin, Marat
Артімонова, Ірина Вікторівна
Artimonova, Iryna
Ключові слова: ринок свинини;pork market;виробництво м'яса;meat production
Дата публікації: 2015
Видавництво: Подільський державний аграрно-технічний університет, Хмельницький економічний університет, Інститут економіки, технологій і підприємництва, Національна академія аграрних наук України, Інститут кормів та сільського господарства Поділля
Бібліографічний опис: Ібатуллін М. І. Сучасний стан та проблеми функціонування ринку свинини в Україні / М.І. Ібатуллін, І.В. Артімонова // Інноваційна економіка. – 2015. – №. 5. – С. 25-28.
Короткий огляд (реферат): У балансі м’яса України визначальне місце належить свинині, замінити які неможливо, оскільки кожний із цих видів м’яса має специфічні смакові властивості, амінокислотний склад і харчову цінність. Однак різкий спад обсягів виробництва продукції свинарства у роки ринкових перетворень призвів до значного скорочення споживання населенням свинини на фоні зменшення пропозиції вітчизняного м’яса і значного зростання його імпортних поставок у замороженому вигляді. У результаті зростаючої конкуренції між товаровиробниками окремих видів м’яса товаровиробники свинини опинилися не у кращому економічному становищі. Функціонування ринку продукції свинарства ускладнюється внаслідок різкого скорочення державної підтримки галузі, невідповідності цін на продукцію свинарства матеріальним витратам на її виробництво, порушення економічних відносин між суб’єктами ринку, падіння платоспроможного попиту населення.
Опис: In the balance of meat of Ukraine, the decisive place belongs to pork, to be replaced which is impossible because each of these types of meat has specific taste properties, amino acid composition and nutritional value. However, a sharp decline in pig production in market years transformations led to a significant reduction in pork consumption amid declining supply of domestic meat and a significant increase in its imports in frozen form. IN as a result of growing competition between producers of certain types of meat producers pork was not in the best economic position.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5389
УДК: 338.439.5:636.4
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
suchasnyi stan.pdf138,82 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.